Πολιτική

25/05/2011 - 09:29

Ματαιώνονται τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Στη ματαίωση δύο στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο προχώρησε η Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, η οποία δεν αναφέρει τον λόγο της ματαίωσης.

Πρόκειται για τις ασκήσεις «Θαλασσόλυκος 2011» και «Έφες 2011» που κάθε χρόνο διεξάγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και φέτος επρόκειτο να διεξαχθούν στις 25-27 Μαΐου.

Νωρίτερα και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, ο οποίος είχε εξαγγείλει "απόβαση" στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι, με σκοπό να υψώσει την τουρκική σημαία , έκανε "πίσω".

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στα Δίδυμα του Αϊδινίου, η οποία έχει μάλιστα τίτλο "Διαμαρτυρία για την ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά".

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων δεν θα ακολουθήσει μετάβαση του προέδρου και των στελεχών του κόμματος στα ελληνικά νησιά.

Την περασμένη Κυριακή η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» είχε γράψει ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σμύρνη, Νασίτ Μπιργκιουβί, δήλωσε ότι "αρχικά θα κάνουμε μία συγκέντρωση στο Ντίντιμ (Δίδυμα) και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με τον πρόεδρό μας, με σκάφη, για να υψώσουμε τουρκική σημαία στα νησιά. Ελπίζω να μην μας εμποδίσουν".

Ωστόσο, ο σύμβουλος του προέδρου του κόμματος επί θεμάτων Τύπου, Εμίν Βαρόλ, είπε ότι θα γίνει μόνον η συγκέντρωση στο Ντίντιμ και ότι δεν προβλέπεται μετάβαση στα νησιά.

Ο Ζεϊμπέκ, πριν από περίπου δέκα πέντε μέρες, είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι τα εν λόγω δύο νησιά "τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή".

πηγη:

http://www.theinsider.gr

Μοιράσου το άρθρο!