Πολιτική

07/06/2021 - 13:23

Με δράσεις γιόρτασε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου γιόρτασε το σαββατοκύριακο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), όχι με δηλώσεις ευαισθητοποίησης και απλά λόγια για τη σημασία της Ημέρας, αλλά διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.

Στις δράσεις συμμετείχαν ενεργά η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή-Κοκκινέλλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ζαχαρώ Ιωακείμ και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, μαζί με υπαλλήλους του Δήμου, δεκάδες εθελοντές και σε συνεργασία (κατά τόπους) με το 5ο  Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στις δράσεις που διοργανώθηκαν στη Δυτική Λέσβο και έστειλαν με την προσωπική τους εθελοντική εργασία το μήνυμά τους για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Οι δράσεις καθαρισμού έγιναν στις Αλυκές Καλλονής (ΚΠΕΝ), στην Αποθήκα, στις παραλίες «Αγίου Παντελεήμονα» και «Βαθύ Κριτήρι», στο βυθό της περιοχής «Γλώσσα» (στην είσοδο του Κόλπου της Καλλονής) αλλά και στον Άγιο Γαλάτη, στο Πάρκινγκ Μολύβου, στην παραλία της Εφταλούς και στην περιοχή γύρω από το Κάστρο του Μολύβου.   

Μοιράσου το άρθρο!