Πολιτική

29/09/2017 - 05:55

Με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων, για την ενίσχυση του Δήμου Λέσβου, συναντήθηκαν οι Γ. Πάλλης και Β. Τεντόμας

Τ

ον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή  επισκέφτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, ο Γιώργος Πάλλης μαζί με τον συντονιστή για την διαχείριση των επιπτώσεων του σεισμού Βασίλη Τεντόμα, για να τον ενημερώσουν σχετικά με το φλέγον θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Λέσβου, με το ποσό  των 2,7 εκ. ευρώ από τον ΠΔΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξ’ αιτίας του σεισμού.


Οι Γ. Παλλης και Β. Τεντόμας ενημέρωσαν τον Γ.Γ. πως τα ποσά αυτά είτε έχουν ήδη δαπανηθεί από τον Δήμο για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τον σεισμό είτε προβλέπεται να δαπανηθούν στο άμεσο διάστημα προκειμένου να αποκατασταθούν 17 επιπλέον σχολεία, κατηγορίας Β’, στα οποία απαιτούνται άμεσες επισκευές για να  λειτουργήσουν κανονικά

Ο Π. Κορκολής, ενημέρωσε τους Γ. Πάλλη και τον Β. Τεντόμα, ότι η Γενική Γραμματεία είναι και πρόθυμη και έτοιμη να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα και να στηρίξει οικονομικά τον Δήμο Λέσβου από τους σχετικούς κωδικούς του ΠΔΕ. Αναμένει το σχετικό αίτημα από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η οποία άλλωστε είναι η αρμόδια στο να λαμβάνει και να διαχειρίζεται πόρους από αυτό.

Για τον λόγο αυτό, ο Π. Κορκολής πρότεινε, το σχετικό αίτημα του Δήμου, να υποβληθεί άμεσα στην Περιφέρεια, εάν φυσικά δεν έχει γίνει ακόμα, η οποία με την σειρά της θα πρέπει να ενεργήσει προκειμένου να υπάρξει η εκταμίευση των σχετικών πόρων για λογαριασμό του.

Μοιράσου το άρθρο!