Πολιτική

20/04/2011 - 17:20

Μεγάλη Παρασκευή στον Ασώματο με τους Προσκόπους

Και φέτος όπως και κάθε χρόνο από τη μέρα που λειτούργησε το Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ασωμάτου, Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές των Συστημάτων της πόλης Μυτιλήνης και οι βαθμοφόροι της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου θα βρίσκονται από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στον Ασώματο.

Οι Πρόσκοποι και οι βαθμοφόροι θα βρεθούμε στις 9 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην Εστία στα Τσαμάκια και παρέα με μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, γονείς και φίλους της Κίνησης θα ξεκινήσουμε για τον Ασώματο. Εκεί θα παρακολουθήσουμε την Αποκαθήλωση, θα περπατήσουμε στα άγνωστα Ανοιξιάτικα μονοπάτια, θα γευματίσουμε παραδοσιακά όλοι μαζί στο Εκπαιδευτικό Κέντρο, και στις 8 το βράδυ θα συνοδεύσουμε τον Επιτάφιο στην περιφορά του στα σοκάκια του όμορφου χωριού μαζί με παραδοσιακά όργανα που παίζουν ευρωπαϊκή μουσική όπως το τοπικό έθιμο επιτάσσει.

Ανάλογη θα είναι και η συμμετοχή των Λυκοπούλων των Αγελών της Μυτιλήνης μόνο που για αυτά το πρόγραμμα τους ξεκινά στις 4 το απόγευμα απευθείας στον Ασώματο όπου και θα μεταφερθούν από τους γονείς τους. Όλοι θα επιστρέψουμε στη Μυτιλήνη ΟΠΩΣ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου περί τις 9,30 με 10 το βράδυ. Στην παρέα μας είναι όλοι καλοδεχούμενοι, γονείς και φίλοι όποια ώρα θελήσουν. Φακές νερόβραστες με ξύδι, ελιές, ψωμί και χαλβά για επιδόρπιο θα έχει για όλους… Φυσικά, τα υπόλοιπα Συστήματα θα περάσουν τη Μεγάλη Παρασκευή στα χωριά τους… Και θα περάσουν και αυτοί, όπως και εμείς, όπως και κάθε χρόνο… καλά! Καλή Ανάσταση

Μοιράσου το άρθρο!