Πολιτική

03/11/2011 - 01:02

Μέρκελ και Σαρκοζί γελοιοποίησαν τον Παπανδρέου- Όχι στην 6η δόση ! -Δημοψήφισμα για το ευρώ στις 4 Δεκέμβρη

up date 2 Κατά του δημοψηφίσματος με το διακύβευμα «Ευρώ ή δραχμή« τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με δηλώσεις του μόλις επέστρεψε στην Αθήνα από τις Κάννες στις 4.45 σήμερα το πρωί.  Ουσιαστικά ο Βενιζέλος τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος ώστε να σώσει το πολιτικό του μέλλον.  

up date ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΡΑΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Σε δραματική κατάσταση ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο (00:45   3-11-2011) μετά το τέλος των συναντήσεων με τους ξένους ηγέτες. Μιλούσε για ανάπτυξη(!) την ίδια ώρα που υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά συνολικά το ευρώ(!), απέφυγε να πει πολλά-πολλά για το δημοψήφισμα και το μόνο που είπε είναι ότι "ο Ελληνικός λαός θέλει από εμάς να είμαστε δυνατός εταίρος στην Ευρωζώνη"! Ο Παπανδρέου μετά από τις ανακοινώσεις της Μέρκελ είπε ότι "πιθανώς το δημοψήφισμα θα γίνει την 4η Δεκεμβρίου". (εάν φυσικά υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή που θα εγκρίνει τη διενέργεια του δημοψηφίσματος!)

----------------------

- Αγριεμένοι Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ξεκάθαρα να αποφασίσουμε εάν θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή όχι. Τελεσίγραφο προς  Παπανδρέου: «Υπερψηφίστε ή φύγετε από το ευρώ» - Λαγκάρντ: Θα πάμε να συζητήσουμε την 6η δόση στα μέσα Δεκεμβρίου - Γιούνκερ: Δυστυχώς οι Έλληνες έχασαν μόλις 8 δισεκατομμύρια ευρώ

- Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στη μίνι Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη

-Μέχρι και την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος "όρισε" η Μέρκελ η οποία αντικατέστησε τον ανύπαρκτο πρωθυπουργό και με μια πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει τηνΚυριακή 4 Δεκεμβρίου!

"Το περίγραμμα αλλάζει την συμφωνία που είχαμε κάνει με την Ελλάδα". Με την φράση αυτή ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ, ηοποία οποία ξεκαθάρισε ότι θα δοθεί η έκτη δόση μόνο εφόσον το δημοψήφισμα είναι θετικό για το Ευρώ! Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η έκτη δόση θα δοθεί μετά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Τώρα μάθαμε ότι η έκτη δόση θα δοθεί μόνο εάν και εφόσον το δημοψήφισμα κυρώσει το Ευρώ! Η Μέρκελ έθεσε και τους κανόνες για το πότε τελικά θα γίνει το δημοψήφισμα!
---------------------
Άγρια ήταν η νύχτα στις Κάννες για τον έλληνα πρωθυπουργό, όπου αναμένεται να συνεδριάσουν οι ηγέτες των 20 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου και στο περιθώριο αυτής της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζ Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση στις Κάννες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τους βασικούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ με θέμα την Ελλάδα, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διενεργήσει δημοψήφισμα σχετικά με το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της χώρας που συμφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Μετά το πέρας αυτής της πρώτης συνάντησης ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε: «Πριν μία εβδομάδα οι 17 (χώρες της ευρωζώνης) λάβαμε κάποιες αποφάσεις. Δεν θα δεχθούμε κάποιος να διαχωρίσει τη θέση του από αυτές».

Ανάλογη στάση κράτησε και η Μέρκελ: «Συμφωνήσαμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλουμε να το εφαρμόσουμε, αλλά γι' αυτό το σκοπό χρειαζόμαστε διευκρινίσεις και η σημερινή συνάντηση θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση» Στο μεταξύ πηγές της ΕΕ και του ΔΝΤ δήλωσαν ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει την έκτη δόση του δανείου ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμενόταν να καταβληθεί αυτό το μήνα, μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, καθώς οι πιστωτές της Ελλάδας θέλουν να βεβαιωθούν ότι η Αθήνα θα παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα λιτότητας.

Παράλληλα οι εταίροι της Ελλάδας επιθυμούν το δημοψήφισμα να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαίος αξιωματούχος. Μέχρι τότε οι Ευρωπαίοι ελπίζουν ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα υιοθετήσει το νέο σχέδιο διάσωσης χωρίς να περιμένει το δημοψήφισμα.Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, αυτή την απόφαση μετέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου πριν την άφιξή του στις Κάννες.

Μία δεύτερη μίνι σύνοδος στην οποία θα πάρουν μέρος κάποιοι από τους ηγέτες της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο περιθώριο της συνόδου της G20 στις Κάνες, ανακοίνωσε το γραφείο του γάλλου προέδρου. Κάνοντας «μία επείγουσα και έντονη έκκληση υπέρ της εθνικής ενότητας» στην Ελλάδα ο Μπαρόζο προειδοποίησε ότι οι συνέπειες της απόρριψης του νέου ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης «θα είναι απρόβλεπτες» κυρίως για τους πιο ευάλωτους.

«Χωρίς τη συμφωνία της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ οι συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες θα γίνουν πολύ πιο επώδυνες, κυρίως για τους πιο ευάλωτους. Οι συνέπειες είναι αδύνατο να προβλεφθούν», υπογράμμισε ο Μπαρόζο.

Σύμφωνα εξάλλου με τον οίκο αξιολόγησης Fitch «μία απόρριψη του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ που συμφωνήθηκε πρόσφατα θα αυξήσει τον κίνδυνο μίας αναγκαστικής και άτακτης χρεοκοπίας».

Η ΜΕΡΚΕΛ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Όπως μετέδωσε και το Dow Jones η Μέρκελ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η Γερμανία χαιρετίζει μια συνετή συμπεριφορά από την Ελλάδα, δήλωση που σημαίνει πλήρες άδειασμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και δημοσίως πλέον για την απόφασή του για το δημοψήφισμα

-----------------------

πηγες:newsit/BHMA/fimotro

Μοιράσου το άρθρο!