Πολιτική

16/01/2012 - 09:42

Μετά από απαίτηση του κοινού "Το Πείραμα" επιστρέφει για μία παράσταση

trong>Μετά από την μεγάλη απαίτηση του κοινού, οι Άστεγοι θα παρουσιάσουν για μία και μοναδική φορά την πολυβραβευμένη παράσταση "Το Πείραμα" του Mario Giordano, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Πρόκειται για πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του βιβλίου του Mario Giordano "The black box" πάνω στο οποίο βασίστηκε η γνωστή γερμανική ταινία "Το πείραμα" (Das Experiment). Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Απέσπασε 8 βραβεία στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου της Ορεστιάδας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην 23 Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που έγινε στη Χίο. Οι κριτικές όπου παίχτηκε ήταν διθυραμβικές. Οι προηγούμενες παραστάσεις του έργου στην Μυτιλήνη ήταν όλες sold out και ως εκ τούτου πολλοί συμπολίτες μας δεν κατάφεραν να την δουν. 
Πρόκειται για μια ιστορία που βασίζεται σε αληθινό πείραμα που έγινε το 1971 στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ. 
Είναι ένα σκληρό και βίαιο έργο, όμως βαθιά ανθρώπινο. Διαπραγματεύεται το "σκοτεινό" πρόσωπο του ανθρώπου καθώς και το θέμα της εξουσίας και την διαχείρισή της, πράγμα που το κάνει εξαιρετικά επίκαιρο.


ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ.
Προπώληση εισιτηρίων στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου την Παρασκευή και Σάββατο 20 και 21 Ιανουαρίου πρωί 11.00 με 13.00.

Μοιράσου το άρθρο!