Πολιτική

07/02/2012 - 12:55

Μια Μυτιληνιά στο νέο σήριαλ του Mega: Αγγελίνα Παρασκευαΐδη

Γράφει: Χρηστίδου Βαγγελιώ / εφημερίδα "ΕΜΠΡΟΣ"

Αγγελίνα Παρασκευαΐδη. Μια νεαρή Μυτιληνιά στο νέο σήριαλ του «Mega»

Μια «μυτιληνιά» συμμετοχή έχει να επιδείξει το νέο σήριαλ του «Mega» «Οι Βασιλιάδες». Πρόκειται για την Αγγελίνα Παρασκευαΐδη, κόρη του νυν δημοτικού συμβούλου και πρώην δημάρχου Πολιχνίτου Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, που κάνει την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στο ρόλο της Μαρίνας, κόρης ενός εκ των δύο… βασιλιάδων της σειράς.

Η Αγγελίνα Παρασκευαΐδη γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Μυτιλήνη, τόπο καταγωγής του πατέρα της. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη και στη συνέχεια στη Δραματική Σχολή «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση. Αυτά όσον αφορά στο θέατρο, αφού έχει παρακολουθήσει και σπουδές μουσικής στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μελοδραματικής. Εκεί έκανε Κλασσικό Τραγούδι και Όπερα, ενώ έμαθε πιάνο και σαξόφωνο. Οι καλλιτεχνικές της γνώσεις επεκτείνονται και στο χορό, αφού η νεαρή Μυτιληνιά έχει ασχοληθεί με κλασσικό μπαλέτο, φλαμένγκο και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει: η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο διχοτομημένος υποκόμης», του Ίταλο Καλβίνο, και το μιούζικαλ «Χωρίς Μουσική», σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

Η Αγγελίνα Παρασκευαΐδη θεωρείται μια από τις νεαρές ανερχόμενες ηθοποιούς, πρωταγωνιστώντας σήμερα στην τηλεοπτική σειρά τού «Mega» «Οι Βασιλιάδες». Σύμφωνα με τον πατέρα της, κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε περισσότερο απ’ όλα, να ασχοληθεί με την ηθοποιία - μέσω της οποίας εκφράζεται και επικοινωνεί -, αφού δε σταδιοδρόμησε στη βάση των πρώτων της σπουδών που αφορούσαν τη Μαιευτική. Η ίδια έχει πει πως δεν της αρέσει η μονιμότητα. Ίσως γι’ αυτό και ο χαρακτήρας που ερμηνεύει στη σειρά, αυτός της Μαρίνας Βασιλιά, της «politically correct» κόρης του Μάρκου, να είναι και ένας ρόλος που την εμπνέει, ένας ρόλος που έρχεται μετά από πολλά διαφορετικά πράγματα που έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα στη ζωή της.

--------------------------------------

κάντε like στην επίσημη σελίδας του Lesvosnews στο Facebook

--

Μοιράσου το άρθρο!