Πολιτική

13/06/2012 - 15:16

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

yle="text-align:justify;">

Πολίτες της Λέσβου,

Στις 17 Ιουνίου καλούμαστε να κάνουμε όλοι μαζί το αποφασιστικό βήμα. Να διώξουμε οριστικά από το προσκήνιο πολιτικές, πρόσωπα και ηγεσίες που ευθύνονται για το γιγάντεμα της ανεργίας, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, την κατάρρευση των μισθών και των συντάξεων, τον εξευτελισμό της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους. Να αναδείξουμε μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία με πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ. Να απαιτήσουμε τη συγκρότηση κυβέρνησης που να έχει στο κέντρο της προσοχής τον άνθρωπο και όχι τα μνημόνιά τους.

Οι δυνάμεις των μνημονίων έχουν αποτύχει να αποκρύψουν τις ευθύνες τους. Έχουν να αποκρύψουν την ολοκλήρωση της καταστροφής που ετοιμάζουν, σε περίπτωση εκλογικής επιτυχίας. Τα βελτιωμένα μνημόνιά τους, είναι εγγύηση θανάτου για την οικονομία και την κοινωνία.

Μπροστά στη βέβαιη εκλογική πανωλεθρία τους προσπαθούν ν’ αλλάξουν την κουβέντα. Στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Επινοούν αντάρτικα πόλεων και άλλες ανοησίες. Τρομοκρατούν με δήθεν επιστροφή στη δραχμή. Επικαλούνται την όξυνση του μεταναστευτικού που οι ίδιοι δημιούργησαν. Ανησυχούν για την αύξηση της εγκληματικότητας που ανθεί εξαιτίας της πολιτικής τους.

Στην υστερία και στις κραυγές τους απαντάμε :

        Είμαστε ήρεμη δύναμη δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ειρηνικής ανατροπής

        Συγκροτούμε κυβέρνηση – υπηρέτη των ελλήνων πολιτών και όχι των δανειστών και των τραπεζιτών. Εμάς δεν μας δεσμεύουν οι υπογραφές τους στα μνημόνια και στις επιστολές τους.

        Υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό κράτος, την δημόσια υγεία, τον άνεργο, τον κακοπληρωμένο μισθωτό, τον συνταξιούχο, τα πεινασμένα παιδιά, τον επαγγελματία, τον τίμιο επιχειρηματία, την δημόσια περιουσία. Φορολογούμε τον πλούτο. Ζητάμε πίσω τα κλεμμένα.

        Αγωνιζόμαστε για μια δημοκρατική Ευρώπη. Χαρίζουμε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο στην κ. Μέρκελ και την τρόικα. Διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους μας δίκαιες συμφωνίες και όχι την υποταγή της χώρας στις επιθυμίες των αγορών.

Πολίτες της Λέσβου,

§         Στις 17 Ιουνίου κάνουμε το αποφασιστικό βήμα.

§         Κρατούμε ο καθένας μας την ιδεολογία του, αλλά δίνουμε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

§         Αντιστεκόμαστε στο φόβο.

§         Δίνουμε ευκαιρία στην ελπίδα. Συμμετέχουμε στην αλλαγή πορείας.

§         Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ψήφου μας.

Γυρίζουμε σελίδα.

Μοιράσου το άρθρο!