Πολιτική

02/12/2010 - 07:28

Μητέρα χαστούκισε αλλοδαπή μαθήτρια

Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» φέρνει στο προσκήνιο όσα καταγγέλλει καθηγήτρια του γυμνασίου Καλλονής. Διαβάστε το ολόκληρο:

  • Το περιστατικό φέρεται να έγινε ενώπιον της διευθύντριας του Γυμνασίου, που δηλώνει ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.
  • Η αλλοδαπή μαθήτρια έφαγε το χαστούκι επειδή έγραψε κάτι ανάρμοστο στο θρανίο συμμαθήτριάς της, γεγονός για το οποίο ο Σύλλογος Διδασκόντων της επέβαλε 5ήμερη αποβολή

Γράφει ο Στρατής Σκουντιανέλλης

Ένα πρωτοφανές (για τα σημερινά εκπαιδευτικά ήθη) περιστατικό γο νικής αυθαιρεσίας φέρεται να έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Γυμνάσιο Καλλονής. Όπως μας αφηγήθηκε η εικαστικός καθη γήτρια του ΕΠΑΛ Καλλονής Μαρία Κογκορόζη που συμπληρώνει το ωράριο της διδάσκοντας στο σχολείο αυτό, την Παρα σκευή η Διευθύντρια του σχολείου Ραλλού Μαριόλα δήλωσε ότι μητέρα μαθήτριας του σχολείου χαστούκισε δύο φορές ενώπιον της μέσα στο γραφείο της μια άλλη μαθήτρια, κόρη μεταναστών από τη γειτονική Βουλγαρία. Αφορμή για την πράξη αυτή, μία απρεπής έκ φραση που φέρεται να έγραψε το κορίτσι στο θρανίο της κόρης της.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, μετά την αναγραφή της έκφρασης αυτής στο θρανίο η εν λόγω μητέρα ειδοποι ήθηκε τηλεφωνικά από την κόρη της, με τέβη στο σχολείο και πήγε στο γραφείο της κ. Μαριόλα για να διαμαρτυρηθεί. Η κ. Μαριόλα κάλεσε τη μαθήτρια για να απολογηθεί και εκεί φέρεται να συνέβη το περιστατικό, ενώπιον μόνο της διευθύν τριας και κανενός άλλου.«Εν συνεχεία», σημείωσε η κ. Κογκορόζη», «ο Σύλλογος Διδασκόντων επέβαλε με συνο πτικές διαδικασίες και χωρίς γραπτό πρακτικό πενθήμερη αποβολή, στο κορίτσι που νπέστη τα χαστούκια!». Μάλιστα σύμφωνα με την καθηγήτρια, η αρχική εισήγηση ήταν να επιβληθεί στη μαθήτρια η αλλαγή σχολικού περιβάλ λοντος για την υβριστική φράση που φέρεται να έγραψε στο θρανίο, πράγμα που θα την ανάγκαζε να πηγαινοέρχεται στο Γυμνάσιο Φίλιας ή εκείνο της Αγίας Παρασκευής.

Ωστόσο η απόφαση που πάρθηκε εντέλει ήταν η πενθήμερη αποβολή της. Έτσι η μαθήτρια δεν πήγε στο σχολείο της έως και σήμερα.

Σύμφωνα με την κ. Κογκορόζη, όταν δή λωσε προς την κ. Μαριόλα ότι θα δημοσιο ποιήσει το θέμα, η διευθύντρια φέρεται να την προειδοποίησε ότι «θα βρει το μπελά της» και ότι «θαξεσηκωθούν κόντρες μεταξύ των Ελλήνων και των Βουλγάρων της Καλλονής». Από την άλλη εάν ευσταθούν οι παραπάνω πληρο φορίες, γεννώνται πάρα πολλά ερωτημα τικά για τα κίνητρα της ποινής που επιβλήθηκε στην αλλοδαπή μαθήτρια. Διότι εάν όντως η μητέρα χειροδίκησε και κατόπιν οι καθηγητές επέβαλλαν στην μα θήτρια την ιδιαίτερα βαριά αυτή ποινή, αρκετοί είναι εκείνοι που θα μιλήσουν για αδικαιολόγητη εκδικητικότητα.

Η μητέρα, η διευθύντρια, ο Β. Κοντάρας

Η μητέρα αρνείται κατηγορηματικά την πράξη: «Ουδέποτε συνέβησαν όλα αυτά που υποστηρίζονται, είναι όλα ψέματα»,τόνισε χαρακτηριστικά στα «Ν.τ.Λ.». Από τη μεριά της η κ. Μαριόλα επιλέγει τη σιωπή και σημειώνει: «Δεν πρόκειται να κάνω κανένα απολύτως σχόλιο για το θέμα αντό στην εφημερίδα σας». Στο ίδιο μήκος κύματος και η στάση του Προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Κοντάρα, που αρ νήθηκε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μοιράσου το άρθρο!