Πολιτική

15/12/2015 - 16:48

ΜΚΟ, προσφυγικό και υγεία. Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας

Το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, συζητήθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθος και στην οποία συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος καθώς και οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λέσβου, Σάμου, Καλύμνου και Κω. 

Η Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της δημόσιας υγείας και της ανάγκης  ενίσχυσης των δομών υγείας των νησιών που δέχονται μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, με στελεχικό δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που είναι διαθέσιμοι. Επεσήμανε, επίσης, το ρόλο που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση β’ βαθμού μέσω των Διαχειριστικών Αρχών και των Περιφερειακών Ταμείων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις».

Η κα. Καλογήρου μίλησε για την ανεξέλεγκτη δράση των Μ.Κ.Ο. που θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του συστήματος υγείας της χώρας και ζήτησε συντονισμό και πιστοποίηση της επιστημονικής τους επάρκειας, ώστε να οργανωθούν και να αξιοποιηθούν οι εθελοντικές δομές.   

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!