Πολιτική

14/07/2020 - 07:04

Μόνο ένας φούρνος....

Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Περιοδείες σε χωριά της Λέσβου

Περιοδεία πραγματοποίησε η βουλευτής του ΚΚΕ, το Σάββατο, 11 Ιούλη, συνοδευόμενη από στελέχη της Κομματικής Οργάνωσης του νησιού μας και τον Γιάννη Συκά επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές της αδιαφορίας που έχουν επιδείξει, εδώ και τρία χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το χωριό, οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ.  

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι, που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού πλέον που μένουν στο χωριό, μας έλεγαν για τις υποσχέσεις που τους δίνουν όσα κυβερνητικά στελέχη, προηγούμενα και τωρινά, τολμούν να περάσουν, αλλά στο διαταύτα τίποτα….  

Μπάζα, μισογκρεμισμένα σπίτια είναι η εικόνα που βλέπει κανείς σε όλο το χωριό.

Καμιά οικονομική δραστηριότητα. Μόνο ένας φούρνος! Το σχολειό ακόμα σε κοντέινερ! Αλλά αυτό που κανείς, όχι μόνο άκουγε από το στόμα τους αλλά το έβλεπε, ήταν αποτυπωμένο στα μάτια τους, ήταν ότι δεν ήλπιζαν πια σε καμιά βοήθεια.

Η βουλευτής τους τόνισε ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Ότι μόνο εάν όλοι μαζί απαιτήσουν, διεκδικήσουν, αγωνιστούν τότε μόνο θα μπορέσουν να έχουν αποτέλεσμα. Το χωριό πρέπει να ξαναζωντανέψει.

    Τη Δευτέρα, 13 Ιούλη, η βουλευτής επισκέφτηκε  τα χωριά Παπάδο, Σκόπελο, Παλαιόκηπο, Μεσαγρό και Πέραμα.

Μοιράσου το άρθρο!