Πολιτική

25/10/2012 - 06:56

Το μουσικό σχολείο Μυτιλήνης στο επίκεντρο της συνάντησης Βογιατζή με Υπουργό Παιδείας

Το μουσικό σχολείο Μυτιλήνης στο επίκεντρο της συνάντησης Βογιατζή με Υπουργό Παιδείας


Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.


Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό σχετικά με το ιστορικό των ενεργειών που έχουν λάβει χώρα από το 1994 μέχρι σήμερα όσον αφορά στις εργασίες αναπαλαίωσης και αποκατάστασης του Αρχοντικού Κατσάνη, που από την πρώτη στιγμή προοριζόταν ως χώρος στέγασης του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, αλλά και στις εργασίες κατασκευής ενός επιπλέον κτιρίου μέσα στο οικόπεδο, που πρέπει να υλοποιηθούν, προκειμένου να καταστεί εφικτή η φοίτηση των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής επεσήμανε πως:
«Εδώ και δεκαοχτώ χρόνια, και παρόλο, και θα ήθελα να το υπογραμμίσω αυτό, που υπάρχει ένας εξαιρετικός χώρος για να στεγαστεί το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, τα μαθήματα γίνονται στους χώρους του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης. Είναι λοιπόν, πραγματικά πολύ κρίμα που δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου στο Αρχοντικό Κατσάνη, ώστε να μπορούν τα παιδιά του νησιού να ακολουθήσουν μία υψηλού επιπέδου μουσική και όχι μόνο μόρφωση, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ποιότητα της πολιτιστικής ζωής της ευρύτερης Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου».
Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής, ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού, προκειμένου:

«Αφενός να εγκριθεί άμεσα το κτιριολογικό του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, και αφετέρου να αναληφθεί από το νέο φορέα που έχει προκύψει μετά τη συγχώνευση του ΟΣΚ Α.Ε. η ευθύνη για την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του έργου, ώστε το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης να καταφέρει στα αμέσως επόμενα χρόνια να μεταφερθεί στο χώρο που εξαρχής προοριζόταν για τη στέγασή του, δηλαδή το Αρχοντικό Κατσάνη».

Ο Υπουργός δήλωσε πως θα ερευνήσει το θέμα και πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερώσει τον κ. Βογιατζή σχετικά με την πορεία των ενεργειών που  πρέπει να ακολουθηθούν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής έθιξε επίσης, το ζήτημα των κενών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μυτιλήνη, κάτι για το οποίο ο Υπουργός δήλωσε πως το αργότερο σε δύο εβδομάδες τα κενά αυτά θα έχουν καλυφθεί.

Τέλος, ο Βουλευτής ανέφερε επίσης, το ζήτημα των οφειλών των οδοιπορικών εξόδων των δασκάλων και των καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ζήτημα που ο Υπουργός είπε πως θα διερευνήσει.

Μοιράσου το άρθρο!