Πολιτική

13/03/2021 - 14:44

Μουτζούρης και Βέρρος για την αναβάθμιση του εμβληματικού Συνεδριακού Κέντρου Μήθυμνα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από αίτημα του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου ξεκινά τις διαδικασίες για την χρηματοδότηση του σημαντικού για τον πολιτισμό του νησιού, έργου της Αναβάθμισης του εμβληματικού Συνεδριακού Κέντρου Μήθυμνας με συνολικό προϋπολογισμό  504.380 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στη σημερινή τους επιτόπια επίσκεψη στο κτήριο στον Μόλυβο, επισφράγισαν τη συμφωνία αυτή κι αφού προηγουμένως οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας είχαν επεξεργαστεί τα στοιχεία του έργου. Στη συνάντηση ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, η Αντιδήμαρχος Μολύβου Αφροδίτη Βατή, ο Αντιδήμαρχος Πέτρας Κώστας Πάππος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Απόστολος Αλατζάς, ο Πρόεδρος του Μολύβου Θανάσης Ανδριώτης και ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ιγνάτης Χατζηχρήστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει ολοκληρωμένο τον φάκελο του έργου για να κατατεθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, ο οποίος φάκελος είναι ήδη στη διάθεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Βάσει του φακέλου του έργου προβλέπονται σημαντικές εργασίες συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης του κτηρίου. Αναλυτικότερα σκοπός του έργου είναι το να καταστεί το υπάρχον κτήριο στο Μόλυβο ένα σύγχρονο συνεδριακό κτήριο δεδομένου ότι φιλοξενεί κάθε χρόνο πλείστες πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, συναυλίες και εκθέσεις. Πέραν των εργασιών αναβάθμισης του κτηρίου, το έργο περιλαμβάνει και την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού καθισμάτων με αναλόγιο αμφιθεατρικού τύπου, πτυσσόμενων αναδιπλούμενων τροχήλατων τραπεζιών σεμιναρίου, εξέδρες ομιλίας με αναλόγιο, καθίσματα πολλαπλών χρήσεων, ενός ασύρματου συστήματος ήχου, μεταφραστικό με υπέρυθρη ακτινοβολία, ενός συστήματος ήχου και εικόνας (full HD) με ηλεκτροκίνητη οθόνη προβολής, καθώς και προβολείς φωτισμού σκηνής τεχνολογίας led RGB. Το ύψος της πρότασης που έχει ετοιμάσει ο Δήμος ανέρχεται στις 504.380 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Η κοινή μας επίσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη σήμερα εδώ στην πρωτεύουσα για πολλούς του Πολιτισμού της Λέσβου, σηματοδοτεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη για την αναβάθμιση του εμβληματικού Συνεδριακού κέντρου του Μολύβου. Περιφέρεια και Δήμος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γίνει πραγματικότητα μία αναγκαιότητα και ένα αίτημα ετών, ούτως ώστε να βρει επιτέλους την στέγη που του αξίζει η τεράστια πολιτιστική δράση που φιλοξενείται εδώ και χρόνια στο Μόλυβο, με διεθνείς εκδηλώσεις και συνέδρια από προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για το προσωπικό του ενδιαφέρον στο όλο θέμα και την διάθεσή του να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης για ένα έργο που είναι έτοιμο για να προχωρήσει, συμβάλλοντας καθοριστικά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να έχουμε γρήγορα ένα ολοκαίνουργιο και σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο στο Μόλυβο». 

Μοιράσου το άρθρο!