Πολιτική

12/11/2010 - 10:57

Μπάχαλο στη Νέα Δημοκρατία- Πολιτική αλητεία Πάνου Καμμένου για να στηρίξει το Παύλο Βογιατζή!!!

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στη ΝΔ σε πολλούς δήμους για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε αρκετούς νομούς οι «γαλάζιοι» εμφύλιοι κυριαρχούν, καθώς το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου πυροδότησε εντάσεις. Οι εσωκομματικές κατηγορίες κυριαρχούν και μεταξύ βουλευτών και στελεχών και ανταλλάσσονται σκληροί χαρακτηρισμοί. Τα αρνητικά μηνύματα έχουν φθάσει και στη Ρηγίλλης, αλλά επιχειρείται να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι. Ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός θέλει να υπάρξει- όσο γίνεται - εσωκομματική ηρεμία, αφού έχει ως πρώτο στόχο την επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων στη μάχη των περιφερειών. Παρά την προσπάθεια που καταβάλλεται, το περιστέρι της «γαλάζιας» ειρήνης δεν έχει εμφανιστεί και έχουν βγει τα μαχαίρια, διαμορφώνοντας ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον για τον δεύτερο γύρο. Ενδεικτικό της εμφυλιοπολεμικής κατάστασης που επικρατεί ήταν το κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις των νεοδημοκρατών, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά στη Χίο που έγινε για να ενισχυθεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης του κόμματος κ. Π.Βογιατζής, ο οποίος ελπίζει να κερδίσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Παρά τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι κάτοικοι, τα στελέχη της ΝΔ είναι στα... χαρακώματα και αντηλλάγησαν βαριές εκφράσεις με εκατέρωθεν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς, όπως «προδότες» και «λαμόγια». Στον Δήμο Χίου το ΠαΣοΚ επικράτησε με τον κ. Πολ. Λαμπρινούδη από τον πρώτο γύρο με 59,43, έναντι του υποψηφίου της ΝΔ κ. Ι. Χαλλιορή (31,51%) που πολεμήθηκε από τοπικά «γαλάζια στελέχη» που στήριξαν τον εκλεκτό της Ιπποκράτους. Στη Ρηγίλλης είναι έξαλλοι, αφού στις περιφερειακές εκλογές υπήρξε η απόλυτη ισοπαλία των κκ. Βογιατζή (ΝΔ) και Αθ. Γιακαλή (ΠαΣοΚ), με 40,1% και 40,9% αντίστοιχα.

(πληροφορίες από  "Τo ΒΗΜΑ")

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ  ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ  από την Εφημερίδα "Σαμιακή Γνώμη." Προσπάθησε να περάσει ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το Υποψήφιο Δήμαρχο Ικαρίας του ΚΚΕ ώστε να γίνει ανταλλαγή ψήφων υπέρ Βογιατζή.

ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!!!!!

Αντιμέτωπος με την οργή στελεχών και ψηφοφόρων του κόμματός του βρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Π. Καμμένος, κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το βράδυ στο λιμάνι της Ικαρίας. Νησί που ο βουλευτής γνωρίζει καλά λόγω της καταγωγής της συζύγου του. Ωστόσο η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι νεοδημοκράτες ανάγκασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Καμμένο να φυγαδευτεί ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα. Αιτία της διένεξης, είναι ότι οι τρεις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. στο νησί, στηρίζουν τον Χρ. Σταυρινάδη για υποψήφιο δήμαρχο Ικαρίας, από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τον ΣΥΝ από τον οποίο άλλωστε και προέρχεται. Ο κ. Καμμένος, εκφράστηκε ανοιχτά υπέρ του υποψηφίου του ΚΚΕ Στ. Σταμούλου, με βασικό επιχείρημα ότι αυτό που προέχει είναι να εκφραστεί το αντιμνημονιακό μέτωπο. Άλλωστε, η Ικαρία, ανήκει στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου όπου η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να εκλέξει περιφερειάρχη τον Π. Βογιατζή και γι αυτό χρειάζεται και τις ψήφους του ΚΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Καμμένος στη συνέχεια πήγε σε καφενείο άλλης περιοχής του νησιού όπου και εκεί είχε εντονότατο διάλογο με νεοδημοκράτες οι οποίοι του ζήτησαν, όχι και τόσο κομψά, να πάψει να ασχολείται με τοπικά θέματα. Πηγές της Ρηγίλλης έλεγαν ότι ο Π. Καμμένος, επισκέφθηκε την Ικαρία με δική του πρωτοβουλία, και δεν επρόκειτο για επίσημη κομματική αποστολή.

Μοιράσου το άρθρο!