Πολιτική

10/05/2011 - 12:33

Μπράβο στα παιδιά της Παναγιούδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των έργων των παιδιών του τμήματος εθελοντικής ζωγραφικής Παναγιούδας και η βράβευση τους το Σάββατο 7 Μαΐου 2011, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας και Άθλησης του Δήμου Λέσβου  Κώστας Αστυρακάκης χαιρετίζοντας την εκδήλωση, εξήρε την εθελοντική προσπάθεια πάνω στην οποία στηρίχτηκε όλη η προσπάθεια του προγράμματος, συμπληρώνοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική λύση για την κοινωνία. Ακόμα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται αυτό το διάστημα από τον Οργανισμό Πολιτισμού και τις υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου για την ένταξη της Δημοτικής Πινακοθήκης στο ΕΣΠΑ προκειμένου να αποκτήσει σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να επεκτείνει τη δράση της και το έργο της.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν η υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης Δώρα Χαραλαμπή, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης, η υπεύθυνη του προγράμματος εθελοντικής ζωγραφικής Μυρσίνη Κανδανά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Στέγη Θεοφίλου» Βαγγέλης Βογιατζής και ο αξιολογητής του προγράμματος ζωγράφος Δημήτρης Καραπιπέρης. Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και έπαινοι σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Να θυμίσουμε ότι η  Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης φιλοξενεί τη συλλογή που δωρίθηκε στο δήμο Μυτιλήνης από το Γιώργο Σίμο - Πετρή (έναν από τους σημαντικότερους τεχνοκριτικούς της χώρας και προσωπικό φίλο των μεγαλύτερων Ελλήνων ζωγράφων) και την αδελφή του Έλλη Σίμου. Το αποτέλεσμα των δωρεών αυτών είναι η Πινακοθήκη σήμερα να φιλοξενεί συνολικά 138 πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και γκραβούρες, σημαντικών καλλιτεχνών, όπως ο Τσαρούχης, ο Γουναρόπουλος, ο Κανέλλης, ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Μόραλης, ο Φασιανός, o Θεόφιλος κ.ά.

Μοιράσου το άρθρο!