Πολιτική

15/09/2020 - 17:09

Μυστικές συμφωνίες για «προσωρινή» δομή στον Καρά Τεπέ… έως το 2025!! - Ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε ως επιτυχία τη σύλληψη πέντε αιτούντων άσυλο ως εμπρηστές του ΚΥΤ της Μόριας.

Την ίδια ώρα προχωρούσε σε μυστικές συμφωνίες και νοίκιαζε έναντι τριών σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ εκτάσεις γης στον Καρά Τεπέ  προκειμένου να δημιουργήσει μια «προσωρινή» δομή… έως το 2025!!

Μητσοτάκης και Μηταράκης με τις εγκληματικές επιλογές τους στο ζήτημα του μεταναστευτικού, με τη βία των ΜΑΤ, με τα συνεχή ψέματα και τις ανερμάτιστες πολιτικές διαχείρισης,  οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στη φωτιά της Μόριας. Και στις ακραίες καταστάσεις που ζούμε όλοι μας σήμερα στη Λέσβο. 

Συνεχίζουν να εξαπατάν τους κατοίκους της Λέσβου, φτιάχνοντας το νέο ΚΥ, τη μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης με προδιαγραφές όπως ο ίδιος ο Μηταράκης ανακοίνωσε σε πρόσφατες συναντήσεις του με Ευρωπαίους πολιτικούς, 12 χιλιάδων ανθρώπων. Στην βόρεια είσοδο της πόλης λίγες εκατοντάδες μέτρα από τη μια μεριά από τις συνοικίες της Επάνω Σκάλας και του Συνοικισμού, κι από την άλλη από την Παναγιούδα, δίπλα σε επιχειρήσεις. Χωρίς να λογαριάζουν τίποτα και κανέναν. Χωρίς καν να σεβαστούν τους ίδιους τους νόμους, μπαζώνοντας τη θάλασσα, καταστρέφοντας το ανάγλυφο της περιοχής, ανασκάπτοντας κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους.

Η εμμονή στο ίδια λάθη, που έφεραν το αποτέλεσμα που ζούμε σήμερα δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το Λεσβιακό λαό. Δυστυχώς, για ακόμη μία φόρα ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, μην μπορώντας να αντισταθούν στις ορέξεις των κυβερνητικών ομοϊδεατών τους.

Καλούμε τους πολίτες μέσα από τους φορείς τους να αντισταθούν.

Η κατασκευή της παράνομης φυλακής του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν θα περάσει.

Αποσυμφόρηση της Μυτιλήνης ΣΗΜΕΡΑ.

 

---

Διαβάστε εδώ για τις συλλήψεις και για εδώ για την ενοικίαση στον Καρά Τεπέ

Μοιράσου το άρθρο!