Πολιτική

30/09/2022 - 15:59

Μυτιλήνη: 30 Σεπτεμβρίου 2022 Ημέρας Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών μας

Εκδηλώσεις για τη σημερινή Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών, διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τιμώντας του εθνικούς μας ευεργέτες ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Λέσβου Πανάγος Κουφέλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, παρακολούθησε σήμερα το πρωί  τη  Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβου Γ’ καθώς και την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Μεγάλου Ευεργέτη Σοφοκλή Βουρνάζου.

Σε δηλώσεις  του ο κ. Κουφέλος  επισήμανε τα εξής:

«H ετήσια αυτή εκδήλωση τιμής στους Εθνικούς μας Ευεργέτες είναι το ελάχιστο, που μπορεί να προσφέρει η κοινωνία και η Ελληνική πολιτεία στη μνήμη τους. Ευεργεσία σημαίνει Κοινωνική Προσφορά, Αλληλεγγύη, δείγμα υψηλού δημοκρατικού ήθους. Οφείλουμε λοιπόν, να τιμάμε τους δωρητές και Εθνικούς Ευεργέτες, οφείλουμε να δείξουμε απλόχερα την ευγνωμοσύνη μας στο πρόσωπό τους, να αναδείξουμε το μεγαλείο της ψυχής τους, την αληθινής προσφοράς. Το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.
Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές. Πολλά έργα, κρύβουν  στα γερά τους θεμέλια έναν δωρητή, έναν Εθνικό Ευεργέτη. Όμως, μαζί με τους Επώνυμους Ευεργέτες, αξίζει να αναφερθούμε χωριστά και στους χιλιάδες Ανώνυμους Ευεργέτες.

Εκείνους που δεν μπόρεσε να καταγράψει η ιστορία, αλλά είχαν τη δική τους χρυσή διαδρομή προσφοράς.

Σήμερα παρά ποτέ οφείλουμε ως Έθνος να αναδείξουμε ότι, μέσα από το παρελθόν  διακρίνονται οι αναλλοίωτες αξίες της φιλοπατρίας, του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Πρέπει να εμπεδωθεί στην κοινωνία μας το παράδειγμά τους, έτσι ώστε να εμφυσήσουμε στις νέες γενιές  τις αρχές και τις αξίες».

φφφ

Από το Δήμο Μυτιλήνης:

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.

Ο κ. Τζιμής έδωσε το «παρών» αρχικά στη Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιακώβου και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μεγάλου Ευεργέτη, Σοφοκλή Βουρνάζου, στα Κεντρικά Λύκεια. 

Μοιράσου το άρθρο!