Πολιτική

17/03/2016 - 18:47

Μυτιλήνη.... Barcelona... «σκόραρε» ο Σπύρος Γαληνός

Σ

τα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας του Δήμου Λέσβου, για την ενδυνάμωση της εικόνας της Λέσβου και την στήριξη του τουρισμού, ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, επισκέφθηκε την Δήμαρχο Βαρκελώνης κα Άντα Κολάου, προκειμένου να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας και φιλίας, μεταξύ των δύο Δήμων.

Έπειτα από τις προκαταρκτικές επαφές που έγιναν πριν από δυο μήνες στη Λέσβο, το σύμφωνο υπογράφηκε στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ ακολούθησε συνέντευξη τύπου, η οποία καλύφθηκε από τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Το σύμφωνο αυτό αποτελεί την έναρξη μιας νέας στρατηγικής σημασίας συνεργασίας, που βασίζεται σε τρεις άξονες οι οποίοι είναι: ο πολιτικός, ο περιβαλλοντικός και ο τουριστικός - πολιτιστικός άξονας. Στόχος είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η βοήθεια σε όλους τους παραπάνω άξονες με συγκεκριμένες δράσεις. O Δήμαρχος Λέσβου, συναντήθηκε με αντιπροσώπους του δικτύου Μεσογειακών πόλεων Medcities, μέλος του οποίου είναι και η πόλη της Βαρκελώνης, και εξετάσθηκε το ενδεχόμενο ένταξης της Λέσβου σε αυτό. Παράλληλα ο κ. Γαληνός, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας όπου ενημερώθηκε σχετικά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. 

Τέλος, στα πλαίσια πάντα της παραπάνω διεθνούς εκστρατείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ιδρύματος Barcelona F.C Foundation, όπου τέθηκαν οι βάσεις για στενή συνεργασία στα πλαίσια της επικοινωνιακής καμπάνιας της ομάδας της Βαρκελώνης, κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Παράλληλα, εξετάσθηκε η ανάπτυξη κοινών δράσεων ανάμεσα στην ομάδα και το Δήμο Λέσβου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, αλλά κυρίως την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, που έχει ανταποκριθεί με υποδειγματικό τρόπο σε αυτή την κρίση.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε σχετικά “Φεύγουμε από την πόλη της Βαρκελώνης έχοντας δύο ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό μας, το καλύτερο ποδοσφαιρικό κλαμπ του κόσμου αλλά και την πόλη της Βαρκελώνης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τη Δήμαρχο κ. Κολάου, όσο και τους εκπροσώπους της ομάδας για τη θερμή φιλοξενία.  Συνεχίζουμε την σημαντική αυτή διεθνή εκστρατεία με σκοπό την ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας"

 

Μοιράσου το άρθρο!