Πολιτική

17/10/2015 - 21:56

Μυτιλήνη: Λαγός και ΜΑΤ, συγκεντρώσεις - πορεία και πέτρες

Με σύνθημα «Να τσακίσουμε τους "Λαγούς" του φασισμού» και με αφορμή την επίσκεψη του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, στη Λέσβο, σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες του νησιού οργανώνουν πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην πλατεία Σαπφούς.

 
Δύο κλούβες της αστυνομίας βρίσκονταν από νωρίς έξω από το παλιό Δημαρχείο, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν επί τρεις και πλέον ώρες έξω από τα γραφεία της ΧΑ.
 
Εν τω μεταξύ, το φως στα γραφεία της Χρυσής Αυγής διακρίνουν οι διαδηλωτές, καθώς δεν φαίνεται η ομιλία του χρυσαυγίτη Λαγού, να γίνεται δημόσια.
 
Αποχώρησε ο Λαγός με αυτοκίνητο της Ασφάλειας
 
Με αυτοκίνητο της Ασφάλειας μέσα από στενό δρόμο και με την περιφρούρηση των ΜΑΤ αποχώρησε από τα γραφεία της Χ.Α., λίγο μετά τις 21.00, ο χρυσαυγίτης βουλευτής Λαγός.
 
Διαδηλωτές που βρίσκονται στη συναυλία εντός των Κεντρικών Λυκείων και απέναντι από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής καταγγέλλουν ότι χρυσαυγίτες τους πετούν πέτρες από την ταράτσα της πολυκατοικίας.  
 
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και έφτασε στα Κεντρικά Λύκεια, όπου ξεκίνησε η αντιφασιστική συναυλία.
 
Στη συγκέντρωση των σωματείων και της ΑΔΕΔΥ, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων πολιτευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο βουλευτής Λέσβου, Γιώργος Πάλλης, οι οποίοι στη συνέχεια αποχώρησαν από την πορεία.
 
Όπως καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, αυτή γίνεται κάτω από πρωτόγνωρη αστυνομοκρατία.
 
 
Ανθή Παζιάνου / Εφημερίδα των Συντακτών

Μοιράσου το άρθρο!