Πολιτική

29/05/2014 - 22:32

Μυτιλήνη: Μεγάλη συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής



Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα από την πλατεία Σαπφούς και κατέληξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών της Μυτιλήνης. Την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής (από την οδό Ικτίνου)  φυλούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.  Απειλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών θέλησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Ευτυχώς με την παρέμβαση του επικεφαλή των αστυνομικών δυνάμεων δεν υπήρξε απάντηση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Διαδηλωτές πέταξαν διάφορα αντικείμενα και μπογιές προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής από το τρίγωνο της πλατείας Κυπρίων Αγωνιστών με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές τόσο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όσο και σε γειτονικά γραφεία. Επίσης οι διαδηλωτές έκαψαν το ομοίωμα του Μιχαλολιάκου.

Θυμίζουμε ότι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν απο μερικές μέρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου ο "αόρατος δικηγόρος" φέρεται να ανέλαβε τα ηνία του κόμματος σε τοπικό επίπεδο πριν τις προφυλακίσεις του Αρχηγού και άλλων στελεχών της "Χρυσής Αυγής", στην Αθήνα, από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, υπογράφοντας προηγουμένως δήλωση ότι είναι διατεθειμένος να θυσιαστεί για τις ιδέες της Οργάνωσης. Μάλιστα πριν από μήνες είχε προτείνει το όνομα συναδέλφου του στο κόμμα για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της "Χρυσής Αυγής" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και μάλιστα ενώ και οι δυο τους φέρονται να έκαναν συναντήσεις στην Αθήνα προς αυτήν την κατεύθυνση, ξαφνικά και για ανεξήγητους λόγους οι ενέργειες "πάγωσαν". Λέγεται μάλιστα πως η άρον-άρον ακύρωση των σχεδίων της "Χρυσής Αυγής" να κατεβάσει Περιφερειακό Συνδυασμό στο Βόρειο Αιγαίο βασίστηκε σε πρόταση του "αόρατου δικηγόρου", στον οποίο έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη τα κεντρικά στελέχη και προς τούτο δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο πως ενώ η "Χρυσή Αυγή" κατέβασε υποψηφίους σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, όλως τυχαίως, η μόνη Περιφέρεια που άφησαν εκτός των στόχων τους είναι το Βόρειο Αιγαίο. Στην περίπτωση, δε, που πράγματι η απόφαση της "Χρυσής Αυγής" να μην κατεβάσει υποψήφιο στο Βόρειο Αιγαίο επηρεάστηκε από τον "αόρατο" ηγήτορα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, τότε μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή η μεγάλη ισχύς του συγκεκριμένου προσώπου, για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία από κληρονομιές και ευκαιρίες στις οποίες επένδυσε, έχοντας πληροφόρηση από "πρώτο χέρι" και λόγω του επαγγελματικού του αντικειμένου.

 

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών της Λέσβου πραγματοποιήθηκε σήμετα το απόγευμα η αντιφασιστική πορεία την οποία κάλεσαν αντιφασίστριες και αντιφασίστες της Λέσβου, με αφορμή το άνοιγμα γραφείων της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στη Μυτιλήνη .

Μοιράσου το άρθρο!