Πολιτική

04/02/2015 - 14:42

Ν. Γιακαλής: " Βασιλικότερος του βασιλέως " ο Γ. Σπιλάνης

yle="text-align: justify;">
Σήμερα διάβασα για μια ενέργεια της Περιφέρειας την οποία ανέλαβε να.... διαφημίσει !!  ο Περιφερειακός Σύμβουλος της "αντιπολίτευσης"  Καθηγητής κ. Γιάννης Σπιλάνης.
Η ενέργεια αφορά την πρόσκληση για την στελέχωση του επταμελές Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο κύριος Σπιλάνης προφανώς για να γίνει αρεστός σε αυτούς που του ανέθεσαν την...αρμοδιότητα προσπάθησε να δικαιώσει την ρήση  " βασιλικότερος του βασιλέως "...γιατί άραγε ;

Χρησιμοποίησε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη, αλλά για αυτά και για την σοβαρότητα του ας κριθεί από τους φοιτητές του.

Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος, εμείς στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το συμβούλιο καινοτομίας, αναθέσαμε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου να εκπονήσει την στρατηγική για την καινοτομία, αναθέσαμε μελέτη για την περιγραφή της δομής της καινοτομίας στο Βόρειο Αιγαίο γιατί δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο, παρουσιάστηκαν δε στο περιφερειακό συμβούλιο τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης. Με βάση όλα αυτά συστήσαμε το Συμβούλιο Καινοτομίας με την συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων της παραγωγής το οποίο μάλιστα συνεδρίασε δύο φορές. Επειδή τα κάναμε όλα αυτά έγινε δυνατή η έγκριση του ΠΕΠ 2014-2020 γιατί όλα αυτά ήταν προαπαιτούμενα.

Τώρα η Περιφέρεια προχωράει στην πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων για την νέα συγκρότηση της επιτροπής, γιατί τον Δεκέμβρη του 2014 (πριν δυο μήνες δηλαδή)  βγήκε  από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας το νομικό πλαίσιο για την συγκρότηση του Συμβουλίου. Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα του κυρίου Σπιλάνη είναι για να ικανοποιηθούν αυτοί που έπρεπε να τον ακούσουν....του εύχομαι να ικανοποιήθηκαν !!
 
Νάσος Γιακαλής
Επικεφαλής της Παράταξης Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο
Περιφερειακός Σύμβουλος

Μοιράσου το άρθρο!

geotee