Πολιτική

05/11/2014 - 18:46

Ν. Τσιριγώτη: Περισσεύει η υποκρισία της κ. Αντωνέλλη και της παράταξης Αλλος Δρόμος

style="text-align: justify;">Περισσεύει η υποκρισία κυρίως στις ανακοινώσεις της εκπροσώπου της δημοτικής αρχής αλλά και στης παράταξης του Άλλου Δρόμου για τα όσα έγιναν γνωστά κατά την επίσκεψη στο στρατόπεδο Παραδέλλη στη Μόρια. Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα αυτά είναι γνωστή, με τις ευθύνες των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ δεδομένες και αδιαμφισβήτητες. Ωστόσο, σκοπός της επίσκεψης εκεί θα έπρεπε να είναι η γνωστοποίηση του προβλήματος ευρύτερα στην κοινωνία της Λέσβου με προτάσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση και επίλυσή του και όχι για τα μάτια του κόσμου και για αυτοπροβολή όπως αποδείχτηκε, επιβεβαιώνοντας ως συνετή τη μη συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης υπό αυτές τις συνθήκες. 
Από τη μία η κ. Αντωνέλλη που απλά διαπιστώνει την ανάγκη βοήθειας και στήριξης από μέρους των συμπολιτών μας με εκκλήσεις προς δημότες και φορείς, από την άλλη ο Άλλος Δρόμος που ανταπαντώντας περιγράφει τις άθλιες συνθήκες κράτησης αλλά δεν φαίνεται να διαφοροποιείται στο δια ταύτα του προβλήματος που είναι και το ζητούμενο. 
Στο παιχνιδάκι τούτο των ανακοινώσεων πουθενά δεν είδαμε να μπαίνει επιτακτικά η αναγκαιότητα στήριξης των ανθρώπων αυτών από τον ίδιο το Δήμο. Δεν απαιτείται, άραγε, συγκεκριμένο κονδύλι από το Δήμο που θα στηρίξει τους ανθρώπους αυτούς; Δεν απαιτείται κινητοποίηση του Δήμου για να απαιτήσει άμεσα μέτρα από τη κυβέρνηση; Αρκεί η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για να λύσει το πρόβλημα; Ο Δήμος τι θα κάνει;
Είναι ξεκάθαρο ότι ο λεσβιακός λαός είναι από μόνος πολύ ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα και δεν έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Δήμου και της δημοτικής αρχής για να εκφράσει την αλληλεγγύη του συγκεντρώνοντας ρούχα, θα το έκανε έτσι κι αλλιώς. Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεσμευόμαστε να αναδείξουμε ολοκληρωμένα το πρόβλημα και να φέρουμε συγκεκριμένη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για να υπάρξει ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου στην προσπάθεια ανακούφισης αυτών των ανθρώπων και αντιμετώπισης των εκρηκτικών προβλημάτων τους όσο διάστημα θα βρίσκονται στο νησί μας, αλλά και για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων από την κεντρική εξουσία.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ