Πολιτική

07/10/2020 - 20:38

Να μη βρίσκει το φασιστικό δηλητήριο έδαφος στη Λέσβο - Δήλωση Μαρίας Κομνηνάκα

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΥ Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

Η σημερινή καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ουσιαστικά επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία, που είχε ήδη βγάλει ο λαός, παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια τα ανατριχιαστικά ντοκουμέντα από την εγκληματική δράση της, ως μαντρόσκυλο των αφεντικών, των εφοπλιστών, ως μαντρόσκυλο του συστήματος. Η καταδίκη αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί στέλνοντας τους ενόχους, με τις ανώτατες των ποινών στη φυλακή. 

Μετά από 7 ολόκληρα χρόνια, με την ευθύνη για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση  να βαραίνει από κοινού τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ήρθε η δικαίωση για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη Ζώνη, των οποίων το αίμα ζητήσουν οι θρασύδειλοι εγκληματίες Χρυσαυγίτες. Αποδεικνύοντας ότι το μίσος τους απέναντι σε αγωνιστές εργάτες, μετανάστες και κατατρεγμένους, είναι αυτό που προσδίδει εγκληματικό χαρακτήρα στη δράση τους και την πιο σκοτεινή απάνθρωπη ιδεολογία τους.

Η μεγαλύτερη όμως καταδικαστική απόφαση ήταν το απέραντο λαϊκό ποτάμι, που διαδήλωσε ζητώντας να βρεθούν «Οι ΝΑΖΙ στη φυλακή», είναι το μεγάλο λαϊκό ξέσπασμα αισιοδοξίας που προκάλεσε η απόφαση σε όλη τη χώρα.

Και ο λαός της Λέσβου, πιο αποφασιστικά, χωρίς εφησυχασμό, πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα του, για να μη βρίσκει έδαφος να ριζώνει το φασιστικό δηλητήριο, που σπέρνουν ορισμένοι. Κυρίως πρέπει να βάλει στο στόχαστρο τη ρίζα του κακού, το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά και θρέφει το φασισμό, που ξεζουμίζει εργάτες, νεολαία, μετανάστες, που αποτελεί τη μήτρα που επωάζεται το αυγό του φιδιού. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να στείλει μια για πάντα το μαύρο φίδι του φασισμού στην τρύπα του.

Μοιράσου το άρθρο!