Πολιτική

19/10/2013 - 07:54

«Ναι» στην αναθεώρηση του Καλλικράτη από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου

Το  ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ όπου συμμετέχουν οι κυρίως εκπρόσωποι των χωριών μας, θεωρώντας ότι η τριετής εφαρμογή του νόμου του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στη Λέσβο, δεν ωφέλησε ουσιαστικά τα χωριά μας, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του, που εξ’ αρχής είχε θέσει για το θέμα του ενός δήμου, που είναι, να δημιουργηθούν περισσότεροι δήμοι για το νησί της Λέσβου.
Η δημιουργία τριών, τεσσάρων ή περισσοτέρων δήμων, οι έδρες και οι ονομασίες αυτών δεν είναι το μείζον, για τα μέλη του Δικτύου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διελκυστίνδα αυτή, να μας οδηγήσει στα λάθη του παρελθόντος.                  

Επειδή τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε μία όψιμη αμφισβήτηση και ένας άκαιρος προβληματισμός για την αναγκαιότητα της διάσπασης του δήμου, καλούμε τους διαμορφώνοντες γνώμη και άποψη να αφουγκραστούν την άποψη των χωριών της υπαίθρου της Λέσβου, να αναλογιστούν την αποδεδειγμένη δυσκολία να ακουστεί η φωνή 73 κοινοτήτων στο Δ.Σ. και την καταφανέστατη αδυναμία να διασπαρθεί προσωπικό και μηχανήματα σε μία ενιαία χωρική ενότητα 1.633 τ. χλμ. αποδίδοντας έγκαιρα ουσιαστικό έργο, ώστε με σύνεση και λογική να καταλήξουμε στη διάσπαση του ενιαίου δήμου Λέσβου.
Οι κοινωνίες των χωριών της Λέσβου απαιτούν να ανήκουν σε δήμους που είναι λειτουργικοί, και αποτελεσματικοί, με δημοτικά συμβούλια που τα αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά και οι υπηρεσίες τους να αντιμετωπίζουν άμεσα και έγκαιρα τα προβλήματα των κατοίκων τους.   


                                                      
                                                                               Για το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου
                                            
                                                                               Η Συντονιστή Επιτροπή  Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!