Πολιτική

12/08/2014 - 16:14

Νέα αντλητικά συγκροτήματα και... ελπίδες για νερό !

pan style="line-height: 1.538em;">Το κεντρικό αντλιοστάσιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου Α.Ε. στην περιοχή «Ύδατα», της Τοπικής Κοινότητας Ιππείου, από το οποίο υδρεύεται ο τέως Δήμος Μυτιλήνης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., Σωτήρη Μαρινάτο.

Ο Δήμαρχος, είδε από κοντά τη λειτουργία των νέων αντλητικών συγκροτημάτων και του ηλεκτρολογικού πίνακα λειτουργίας τους, τα οποία αντικαθιστούν αντίστοιχα παλιά μηχανήματα, συνολικής δαπάνης 50.000 Ευρώ.

Τα τρία νέα, σύγχρονα αντλητικά συγκροτήματα, τα δυο εκ των οποίων εγκαταστάθηκαν άμεσα και το τρίτο θα εγκατασταθεί και θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη Αυγούστου, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού με ταχύτερη ροή από το αντλιοστάσιο στα «Ύδατα», στην πόλη της Μυτιλήνης για την εξυπηρέτηση των υδρευτικών αναγκών των καταναλωτών. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η καλύτερη κάλυψη των αναγκών υδροδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πεπαλαιωμένο δίκτυο υδροδότησης της πόλης της Μυτιλήνης, υπάρχει μελέτη  αντικατάστασής του, συνολικού ύψους 10 εκατ. Ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βουνάτσος τόνισε: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. κάνει τα αδύνατα δυνατά για την απρόσκοπτη υδροδότηση, αφού το νερό είναι πηγή ζωής και το πολυτιμότερο αγαθό που μας δίνει η φύση. Τα τρία νέα αντλητικά συγκροτήματα, αντικαθιστούν παλιότερα που είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν συνεχώς από το 1970 και ήταν μικρής και ανεπαρκούς ισχύος. Εντάσσονται σε μια σειρά έργων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. με σκοπό εν μέσω λειψυδρίας να ανταποκριθεί περισσότερο στις ανάγκες των καταναλωτών, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο που οι ανάγκες αυξάνονται αλματωδώς», κατέληξε ο κ. Βουνάτσος.  

Μοιράσου το άρθρο!