Πολιτική

13/10/2010 - 12:19

Νέα ερώτηση Ηρακλή Βερβέρη για το Lesvoshop - Μούγκα ο Π.ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ για το μεγάλο σκάνδαλο !!!!

gif animator

Νέα ερώτηση κατέθεσε στο Νομάρχη Λέσβου ο νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλής Βερβέρης για το lesvos shop. Στη πραγματικότητα με τη νέα ερώτηση επαναφέρει στο προσκήνιο άλλη παλιότερη   που είχε καταθέσει το μήνα Σεπτέμβριο και δεν πήρε απάντηση.

Η Παλιά και η νέα ερώτηση έχουν ως εξής :
"Κύριε Νομάρχη,

Από τις 27-9-2010 σας έχω υποβάλει ερωτήματα για θέματα που αφορούν το lesvos shop. Η ερώτηση υποβλήθηκε μέσα στα πλαίσια των νόμιμων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που έχω ως νομαρχιακός σύμβουλος. Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμιά απάντηση δεν έλαβα. Αυτό, βέβαια για όσους γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεστε, δεν προξενεί έκπληξη. Είναι η συνήθη πρακτική. Ας κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ας αφήσουμε να πλανώνται στον ορίζοντα διάφορα απίθανα σενάρια για να κερδίσουμε πολιτικό χρόνο και μετά βλέπουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, του Lesvos shop, η πολιτική εφαρμόζεται με τη περίφημη λήψη δανείου. Δηλώνεται σε κάθε κατεύθυνση ότι γίνεται προσπάθεια να παρθεί δάνειο. Ότι η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ότι με τη λήψη του δανείου θα ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις. Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, οι γυναικείοι συνεταιρισμοί, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Τελικά ο μόνος που θα κληθεί να πληρώσει, εάν γίνει αυτό, θα είναι εκείνος που θα δώσει το δάνειο, δηλ. η εμπορική τράπεζα. Αλήθεια πιστεύει κανείς πως θα βρεθεί πιστωτικό ίδρυμα να χορηγήσει δάνειο;  Υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα δανείσει εταιρεία που έχει αναστείλει τη λειτουργία της; Που έχει χάσει τη δυναμική της; Που ο τζίρος της δεν μπορεί να εξυπηρετήσει να τεράστια χρέη; Θα δώσει χρήματα χωρίς να είναι διασφαλισμένη η επιστροφή τους ; Δυστυχώς την απάντηση τη ξέρουμε όλοι. Μερικοί υποκρίνονται ότι δεν τι γνωρίζουν η χειρότερα θεωρούν τους άλλους ιθαγενείς και ανόητους και επομένως μπορούν να εξακολουθούν να τους κοροϊδεύουν . Ξέρουμε ότι στο τέλος τα σπασμένα θα τα πληρώσουν οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι και ο φορολογούμενος πολίτης. Είναι όμως ανήκουστο, ύστερα από την αναστολή της λειτουργίας , να εξακολουθεί το lesvos shop να επιβαρύνει τον φορολογούμενο πολίτη. Είναι πολιτικά ανήθικο και νομικά επιλήψιμο να μη δύνεται λύση στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι από τις 17-9-2010 έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας. Διαμαρτύρονται γιατί δεν απολύονται για να μπορέσουν να απολαύσουν τα δικαιώματα των απολυμένων και των ανέργων. Εν τω μεταξύ δημιουργούνται νέα δικαιώματα χωρίς να παρέχουν κάποια υπηρεσία. Κύριε Νομάρχη, Ζητάτε ξανά τη ψήφο του πολίτη. Τώρα θέλετε να διοικήστε το Βόρειο Αιγαίο. Θέλετε όχι μόνο να συνεχίσετε αλλά και να επεκτείνετε τη πολιτική που εφαρμόσετε τα οκτώ (8) χρόνια. Πολιτική που τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι η απραξία, η κακή διαχείριση των πόρων, η αδιαφάνεια και η σπατάλη. Πολιτική χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγική. Πολιτική που αποθέωσε τις πελατειακές σχέσεις. Υπηρεσίες, πόροι, ανθρώπινο δυναμικό εντάχθηκε με κάθε τρόπο στη υπηρεσία της αναπαραγωγής και της ενίσχυσης του συστήματος εξουσίας «ΒΟΓΙΑΤΖΗ». Οι πελατειακές σχέσεις έγιναν κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής. Πρέπει όμως να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας θέσαμε. Γιατί τώρα δεν τα ζητάμε μόνο εμείς, τώρα τα ζητάει ο πολίτης Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από συναινέσεις, υπεκφυγές, τακτικές και στρατηγικές.

• Να απαντήσετε αμέσως για τη ντροπή της ΠΑΓΑΝΗΣ που πλήγωσε το τόπο μας.

• Να απαντήσετε αμέσως για την υπόθεση της ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ

• Να απαντήσετε αμέσως για τις άστοχες αγορές που κάνατε και χρέωσαν άσκοπα τη Νομαρχία και τον φορολογούμενο πολίτη (αγορά οικοπέδου).

• Να απαντήσετε αμέσως για τους πόρους που σπαταλήσατε άσκοπα εφαρμόζοντας μια αναποτελεσματική πολιτική τουριστικής προβολής.

• Να απαντήσετε αμέσως για την έλλειψη οποιασδήποτε προετοιμασίας ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ. Είναι κρίμα να υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις για τη σχολική στέγη και η Νομαρχία Λέσβου να μην έχει να εντάξει έργα.

• Να απαντήσετε αμέσως γιατί εγκαταλείψατε το μεγάλο έργο του φράγματος ΤΣΙΚΝΙΑ.

• Να απαντήσετε αμέσως γιατί αρνηθήκατε να κάνετε απολογισμό στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τις δαπάνες των πολιτιστικών εκδηλώσεων (SKORPIONS), των δαπανών για δημόσιες σχέσεις κλπ.

• Να απαντήσετε αμέσως για τη πολιτική που ακολουθήσατε για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

• Να απαντήσετε γιατί δεν υλοποιήσατε τις αποφάσεις του νομαρχιακού Συμβουλίου για το θέμα της καταπολέμησης των ναρκωτικών. Γιατί τα δυο (2) κέντρα απεξάρτησης τελικά περιορίστηκαν σε ένα συμβουλευτικό κέντρο.

• Απαντήσετε για ποιο λόγο προσλαμβάνατε μαζικά έκτακτο προσωπικό (πολλές φορές παράνομα) αντί για μόνιμο, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα υποστελεχωμένη η Νομαρχία.

Τέλος σας υποβάλλω ξανά την ερώτηση της 27-9-2010 για την οποία δεν έλαβα απάντηση."

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ 29-7-2010

"είναι σε όλους γνωστό ότι το Lesvos shop έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Στους εργαζόμενους όμως μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί η εργασιακή τους κατάσταση.

Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ίδιοι να αισθάνονται εγκλωβισμένοι και ταυτόχρονα να καταγράφουν αξιώσεις καταβολής αποδοχών. Η μη παροχή υπηρεσιών δεν οφείλεται στους ίδιους. Δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη διακοπή της λειτουργίας του lesvos shop.

Με αυτό τον τρόπο υπάρχει κίνδυνος ο Έλληνας φορολογούμενος να κληθεί να πληρώσει, πέραν όλων των άλλων, και αποδοχές για εργασία που δεν έχει προσφερθεί. Ήδη οι εργαζόμενοι στο lesvos shop Αθηνών προσέφυγαν στη δικαιοσύνη προκειμένου να διεκδικήσουν τις αποδοχές τους.

Η κακή διαχείριση του lesvos shop δημιούργησε πολλά θύματα, τις Τράπεζες που έδωσαν δάνεια, τους παραγωγούς που εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα τους, τους εργαζόμενους που νόμισαν ότι βρήκαν μια σίγουρη και σταθερή δουλειά.

Κύριε Νομάρχη φαίνεστε να στέκεστε αμήχανος, ανήμπορος να δώσετε οποιαδήποτε λύση. Πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και η διαβεβαίωση σας για μη συμμετοχή σε αυτές έχει αποσυρθεί. Τώρα ετοιμαζόμαστε για νέες περιπέτειες, για νέες διεκδικήσεις και ασφαλώς θα πρέπει να κρυφτούν όλα τα πεπραγμένα σας που σημάδεψαν τη νομαρχιακή θητεία.

Πρόσφατα στο τοπικό τύπο δημοσιεύθηκε έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η επιθεώρηση εργασίας αναφέρει ότι η ίδια διερεύνησε το θέμα (της μη καταβολής των αποδοχών) αλλά χωρίς να κατορθώσει να δώσει λύση. Ζητάει τώρα να επιληφθεί του θέματος η δικαιοσύνη και ταυτόχρονα απέστειλε μηνυτήρια αναφορά των εργαζομένων στο Lesvoshop Αθηνών εναντίον του Παύλου Βογιατζή. Αναλυτικότερα, επισημαίνονται τα παρακάτω: «Διαβάζοντας τα ανωτέρω σχετικά, σας γνωρίζουμε τα εξής: 1. Όπως προκύπτει από το σχετικό (α), η Υπηρεσία μας έχει επιληφθεί των διαφορών αυτών, χωρίς αποτέλεσμα. 2. Όπως φαίνεται από το (β) σχετικό, οι προσφεύγοντες: 1) Χρήστος Μουντρουνας, 2) Παναγιώτης Κανάρης, 3) Μαγδαληνή Καραπατάκη, 4) Μαρία Κανιαμού και 5) Ιωάννης Τσαγγαράς, δηλώνουν ότι εργάστηκαν στην επιχείρηση «Αναπτυξιακή Εταιρεία Ν.Α. Λέσβου «LESVOS SHOP», αντικειμένου εργασιών πώληση παραδοσιακών προϊόντων επί της οδού Αθηνάς 33 Αθήνα (Έδρα Κουντουριώτου 33 Μυτιλήνη) με ΑΦΜ 090344099, Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Παύλο Βογιατζή και ότι τους οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές και λοιπές μισθολογικές αξιώσεις κατά παράβαση του άρθρου 8 του Ν. 2336/1995 (ΦΕΚ 186/Α), του αρθ. 3 του Ν. 4504/66 και της Υ.Α. 19040/7-12-1981 ως συνημμένη υπεύθυνη δήλωση. 3. Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για την πρόταση της μη κλητεύσεως υπαλλήλου μας, διότι η ένορκη κατάθεση αυτού δεν θα προσθέσει τίποτα περισσότερο από όσα έχουν ήδη γραφτεί στο δελτίο της εργατικής διαφοράς». Τώρα γιατί η Επιθεώρηση Εργασίας ζητά να μη κληθεί υπάλληλος της ως μάρτυρας είναι ένα μεγάλο θέμα που έχει να κάνει με το πως η Νομαρχιακή Αρχή χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τους υπαλλήλους της. Όμως τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά.

• Ποια είναι η υπηρεσιακή κατάσταση σήμερα των ανθρώπων που εργαζόταν στα lesvos shop;

• Θα επιβαρυνθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι από την αδράνεια της Νομ. Αρχής;

• Θα χάσουν οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους, που στο κάτω κάτω δεν ευθύνονται οι ίδιοι;

• Θα χάσουν οι προμηθευτές και οι γυναικείοι συνεταιρισμοί τους κόπους τους;

• Η συνεταιριστική τράπεζα θα έχει ζημιά;

Παρακαλώ τον κ. Νομάρχη να μας ενημερώσει σχετικά;"

Μοιράσου το άρθρο!