Πολιτική

08/03/2021 - 12:17

Νέα έξαρση των κρουσμάτων στη Λέσβο - Δήλωση Μαρίας Κομνηνάκα

Δήλωση της Μ. Κομνηνάκα, Βουλευτή ν. Λέσβου του ΚΚΕ:

 

            Η νέα έξαρση των κρουσμάτων στη Λέσβο επιβεβαιώνει ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με lock down, με περιοριστικά και πολλές φορές αντιφατικά μέτρα.

            Αντιμετωπίζεται με μέτρα ουσιαστικής προστασίας εκεί που έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη ότι γίνεται η μεγάλη διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στις δομές πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων, στα σχολεία.. Εκεί δηλαδή που η κυβέρνηση, αρνείται να πάρει τα επιβεβλημένα μέτρα που επίμονα ζητούν οι υγειονομικοί, τα συνδικάτα, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, επί ένα χρόνο τώρα.

            Να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ προληπτικά, σε αυτούς τους χώρους με μεγάλη συγκέντρωση κόσμου (εργασιακούς χώρους, σχολεία κλπ) και ιδίως στους ευαίσθητους τομείς, όπως τα γηροκομεία, ώστε να προλαμβάνεται η εξάπλωση των κρουσμάτων. Να ενισχυθούν ουσιαστικά με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις και όχι με μεταφορές και μπαλώματα, όλες οι βαθμίδες του δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε να ανακόψει και την παράλληλη «πανδημία», του αποκλεισμού όλων των άλλων ασθενειών από την απαραίτητη και έγκυρη περίθαλψη. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των εμβολιασμών, με εξασφάλιση όλων των διαθέσιμων εμβολίων και μέριμνα για τη διευκόλυνση της πρόσβασης όλου του πληθυσμού σε αυτά.

            Αυτά είναι τα ελάχιστα επιβεβλημένα μέτρα που πρέπει επιτέλους να πάρει η κυβέρνηση αντί να επιλέγει τον εύκολο δρόμο της ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!