Πολιτική

06/09/2011 - 15:01

Νεολαία της ΔΗΣΥ Λέσβου:Έκκληση για Ανοιχτά Πανεπιστήμια!

Η Νεολαία της ΔΗΣΥ Λέσβου τάσσεται εναντίων των καταλήψεων και των αναβολών της εξεταστικής περιόδου. Είναι σημαντικό τα Πανεπιστήμια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ώστε να διοργανώνουν εκδηλώσεις και ακαδημαϊκές δράσεις για να ενημερωθούν οι πολίτες σφαιρικά ως προς το νέο νόμο και τις αλλαγές που επιφέρει.

Οι εξετάσεις των φοιτητών πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά το Σεπτέμβριο και να μη χαθούν στο βωμό αντιδράσεων μειοψηφιών. Η απώλεια της εξεταστικής περιόδου θα αποβεί σε τελική ανάλυση εις βάρος των φοιτητών αλλά και των οικογενειών τους, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο οικονομικής κρίσης, με την οικονομική επιβάρυνση ενός ακόμη εξάμηνου σπουδών.

Επιπροσθέτως η Νεολαία της ΔΗΣΥ Λέσβου στηρίζει απολύτως την προσφυγή των πανεπιστημίων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον έλεγχο της αντισυνταγματικότητας του νόμου, όμως μέχρι τότε τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μην επιτρέψουν στις οργανωμένες μειοψηφίες του συντεχνιασμού και του κομματισμού να κυριαρχήσουν σε αυτά.

 

Μοιράσου το άρθρο!