Πολιτική

25/04/2012 - 11:18

Νίκος Σηφουνάκης: αναγκαία η ύπαρξη δημόσιας δομής στο Αιγαίο με έδρα τη Μυτιλήνη

style="width: 665px;display:block;margin:0 auto;">

επίσκεψη Νίκου Σηφουνάκη στα γραφεία της ΕΤΑΛ

Στο πλαίσιο των επαφών του με τους φορείς και τους πολίτες, ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΕΚΑ και Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΕΤΑΛ, όπου είχε την ευκαιρία να  συζητήσει με τους υπεύθυνους και να ενημερωθεί για τα εν εξελίξει και μελλοντικά αναπτυξιακά προγράμματα απ την εταιρεία. Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι στη παρούσα συγκυρία με την γενικευμένη οικονομική κρίση, ο ρόλος φορέων όπως η ΕΤΑΛ, είναι σημαντικός, ιδιαίτερα για την ενίσχυση της πολύ μικρής και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων. Τόνισε την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες της εταιρείας, ώστε να εξυπηρετούνται οι επενδυτές και να απορροφώνται τα εκάστοτε διατιθέμενα κονδύλια.

Ακολούθως επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  και συνομίλησε με το προσωπικό, οι περισσότεροι απ τους οποίους υπήρξαν συνεργάτες του κατά την θητεία του στο Υπουργείο Αιγαίου (2000-04) και 2009-10.  Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους και τον σύλλογό τους,  παρουσία και του Γεν. Γραμματέα κ. Δ.Χαλκιώτη, τέθηκε το θέμα του μελλοντικού ρόλου και της αποστολής της Γ. Γ. Α. και Νησιωτικής Πολιτικής στα πλαίσια της διαμόρφωσης της νέας διοικητικής δομής της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Νίκος Σηφουνάκης υπενθύμισε στους εργαζόμενους ότι είναι γνώστης της κατάστασης που διαμορφώθηκε από την πρόταση κατάργησης της ΓΓΑΙΝΠ, που προωθήθηκε πρόσφατα. Ακόμη επεσήμανε, όπως είχε ενημερώσει και τότε τους εργαζόμενους, ότι υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις του προς τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και στο Υπουργικό συμβούλιο, ώστε να κατανοηθούν τα κενά που δημιουργούσε η προωθούμενη πρόταση, καθώς και ο ρόλος της ΓΓΑΙΝΠ ως διοικητικής μονάδας δημόσιας διοίκησης με έδρα τη Μυτιλήνη.

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ο κ. Σηφουνάκης, εφόσον μετεκλογικά θα έχει ιδιότητα, που θα του δίνει λόγο στο ζήτημα, η θέση του είναι να παραμείνει αυτή η δημόσια δομή στο Αιγαίο, στη Μυτιλήνη, και να αξιοποιηθεί προς όφελος του τόπου και των νησιωτών το ιδιαίτερα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της .  

Μοιράσου το άρθρο!