Πολιτική

15/11/2012 - 20:42

Ντροπή! Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης κάνει πάρτυ κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου!

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει πάρτυ κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου!

trong>Αιδώς Αργείοι...

13 – 14 Νοέμβρη 1973 Ογκώδεις συγκεντρώσεις στη Νομική, τη Φιλοσοφική, τη Φυσικομαθηματική το Πολυτεχνείο και στη Βιομηχανική

14 – 17 Νοέμβρη 1973 Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το πρωί της 18ης Νοέμβρη το τανκ εισβάλει στο χώρο του Πολυτεχνείου. Μεγάλος αριθμός νεκρών και τραυματιών στους γύρω δρόμους στις 17 και 18 Νοέμβρη, κυρίως από ανεξέλεγκτες μονάδες ελεύθερων σκοπευτών της ΕΣΑ και της ΚΥΠ. Στις 10 το πρωί του Σαββάτου επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος, πλήρης λογοκρισία και περιορισμός της κυκλοφορίας.

 

Χιλιάδες συμφοιτητές μας από το πρωί της Πέμπτης εισέρχονται στο  Πολυτεχνείο όπου και θα διανυκτερεύσουν με σκοπό να αποδώσουν φόρο τιμής στην μνήμη εκείνων που χάθηκαν πριν από 39 αγωνιζόμενοι για Δημοκρατία, Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία. Αλλά και για να βροντοφωνάξουν τα αιτήματα της δικιάς μας γενιάς

Εκείνη την ώρα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Μυτιλήνης σφυρίζοντας προκλητικά και αδιάφορα προτιμά να διοργανώσει κοσμοπολίτικο party σε μαγαζί της προκυμαίας.

Ύστερα από το χτύπημα των Ναζιστών της Χρυσής Αυγής που προκλητικά σπιλώνουν και αμφισβητούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς των ημερών εκείνων. Έχουμε το δεύτερο χτύπημα από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Μυτιλήνης που αντί για εκδηλώσεις μνήμης και διεκδίκησης διοργανώνει Πάρτυ. Προφανώς αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις μόνο ως μια τυπική διαδικασία κατάθεσης στεφανιού (Ελπίζουμε όχι μπλε όπως πέρυσι)

Οι αγώνες και τα συνθήματα του Πολυτεχνείου επίκαιρα όσο ποτέ αποτελούν διεκδίκηση και της δικής μας γενιάς.

Καλούμε τους φοιτητές να απαξιώσουν τέτοιες προκλητικές ενέργειες στέλνοντας μήνυμα με τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις των φοιτητικών συλλόγων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου όπου όλοι μαζί θα βροντοφωνάξουμε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τιμώντας παράλληλα αυτούς που θυσιάστηκαν τότε για όλους εμάς σήμερα.

 

ΠΑΣΠ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο!