Πολιτική

30/03/2012 - 11:06

Ντροπή μας! Γαϊδουράκι κινδυνεύει να χάσει το πόδι του εξαιτίας Μυτιληνιού "γαϊδάρου"

Επιστολή ενεργού πολίτη της Λέσβου:

Εδώ και λίγο καιρό μετακομίσαμε στην Λέσβο, εδώ και 35 χρόνια ζούσα στην Αθήνα, το θέμα με τα ζώα και πως τους φερόμαστε είναι και εδω ένα μεγάλο πρόβλημα όπως ξέρετε, προχθές το βράδυ βρήκαμε ένα γαϊδουράκι μέσα στον δρόμο, κατέβηκα από το αμάξι και είδα ότι το πόδι του το οποίο ήταν πολύ πληγωμένο, του πήγαμε φαί νερό και καλέσαμε την αστυνομία. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

Η αστυνομία ήρθε άλλα δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει κάτι - προσπάθησε πάντως. Επειδή ο γαϊδαράκος ήταν ουσιαστικά κουτσός το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να τον δέσουμε στην άκρη του δρόμου για να μην γίνει κάποιο ατύχημα γιατί όπως επίσης ξέρετε την ταχύτητα την έχουμε στο αίμα μας και ακόμα πιο πολύ εδω στην επαρχία.

Την άλλη μέρα το πρωί του πήγα πάλι φαί και νερό άλλα δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όποτε ξανά πηρά κάποια φιλοζωική εδω στην Μυτιλήνη (ευτυχώς υπάρχουν και αυτές) και μίλησα με έναν κύριο ο όποιος μου είπε ότι θα προσπαθήσει να στείλει κτηνίατρο το απόγευμα.

Πηγαίνοντας το απόγευμα πάλι στο γαϊδουράκι για να το ταΐσω είδα ότι έλειπε!!! Κάποιος τον είχε λύση είχε κλέψει τα λουριά που του είχα βάλει και τον κουβά με το νερό, που να τρέχει να αγοράζει. Η κτηνίατρος μετά από λίγο με παίρνει τηλέφωνο ότι θα ερχόταν σε λίγη ώρα άλλα την ενημερώνω ότι τον έχασα.

Σήμερα το πρωί κάποιος μου είπε ότι τον είδε πάλι στον δρόμο, όποτε πήγαμε κατευθείαν και μετά από πολύ προσπάθεια καταφέραμε να τον φέρουμε σπίτι και να τον βάλουμε στην αυλή. Πήρα αμέσως την κτηνίατρο και της είπα ότι τον βρήκα και αν μπορεί να έρθει να τον δει, και έτσι και έγινε.

Μόλις τον είδε η κτηνίατρος με ενημέρωσε ότι μάλλον θα το χάσει το πόδι του γιατί είναι πάρα πολύ καιρό έτσι, άλλα θα δει τι μπορεί να κάνει. Επίσης μου είπε ότι είναι συχνό φαινόμενο αυτό, δηλαδή να έχει κάποιος έναν γάιδαρο και επειδή για κάποιο λόγο δεν τον θέλει πλέον του δένει με σύρμα σφιχτά το πόδι ή τα πόδια όποτε κόβονται οι τένοντες σιγά σιγά και βασανιστικά και στο τέλος πεθαίνει έτσι απλά!

Απλώς θέλω να πω ότι είναι μεγάλη ντροπή για την χωρά μας να φερόμαστε έτσι στα ζώα (βέβαια θα μου πείτε, φερόμαστε καλυτέρα στο διπλανό μας?), επίσης ότι για ακόμη μια φορά ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος και ότι πίστευα ότι στο χωριό που ήρθα η άνθρωποι εδω οι οποίοι έχουν περισσότερο ανάγκη τα ζώα θα τους φερόντουσαν καλυτέρα και όχι σαν σκουπιδιάρων και τόσο καιρό δεν είναι και το πρώτο περιστατικό που συνάντησα. Παντού αδέσποτα!!!

Το γαϊδουράκι βρίσκετε στον κόλπο της Γέρας στο Πέραμα, παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει, είναι άδικο!!! Ευχαριστώ για τον χώρο σας και τον χρονο σας».

Μαριάννα Σφ.

Μοιράσου το άρθρο!