Πολιτική

11/01/2012 - 18:07

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τη σημασία της ναυτιλίας και...εξηγεί γιατί δεν ήρθε ξανά στη Μυτιλήνη!!!

«Το κομμάτι της Ναυτιλίας ως κεφάλαιο είναι στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ειδικότερα το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο Τουρισμό. Το έχουμε εντάξει στο νομοσχέδιο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων» τόνισε ο υφυπουργός  Ναυτιλίας Αδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου.

Αναφερόμενος  στην σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών τόνισε:

«Στο πλαίσιο  των συναντήσεων που κάνει  με όλους του φορείς της Ελληνικής  Οικονομίας ο πρωθυπουργός θα συναντήσει και την ένωση Ελλήνων εφοπλιστών.  Το υπ’ αριθμόν ένα θέμα είναι η επανασύσταση του πρώην ΥΕΝ με το Λιμενικό μαζί.

Η ανάγκη να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της πειρατείας και η μείωση της  γραφειοκρατίας είναι μέσα στην ατζέντα. Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στη Ναυτιλία» 

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην κρουαζιέρα:  «Σκεφτόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν  για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα  και ό,τι επιβαρύνει το κόστος του  εισιτηρίου είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση  όσο αφορά το τέλος επιβίβασης».

Στη συνέχεια επεσήμανε:

«Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι η αδυναμία μας να αξιοποιήσουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η μεγάλη γραφειοκρατία  που εδράζεται πάνω στη μεγάλη πληγή που είναι οι συναρμοδιότητες. Υπάρχει ενδιαφέρον για τη δημιουργία Cluster  Ναυτιλίας».

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα:

«Το υφυπουργείο δεν έχει ούτε οικονομικές υπηρεσίες ούτε πληροφορική. Μέσω ΠΔ εντάσσονται όλες αυτές οι υπηρεσίες του υφυπουργείου Ναυτιλίας στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης. Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχει εκδοθεί το ΠΔ.

Για την  μισθοδοσία του υφυπουργείου έχω  εκδώσει υπουργική απόφαση και  έχω αναλάβει την ευθύνη να πληρωθούν  όλοι στην ώρα τους. Πρόκειται για  πάγια δαπάνη, Ανέλαβα αυτή την ευθύνη διότι θεωρώ αδιανόητο να μείνει έστω και μία ημέρα απλήρωτος κάποιος αφού υπάρχουν τα χρήματα.

Την περασμένη  Πέμπτη ήταν να πάω Μυτιλήνη για  να κόψω την πίτα και δεν πήγα γιατί η υπηρεσία δεν μπορούσε να μου βγάλει εισιτήρια. Και εισιτήριο θα μπορούσα να το βγάλω με δικά μου χρήματα αλλά θα έπρεπε να πληρώσω και εκείνων τα εισιτήρια.»  

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στη λιμενική πολιτική:

«Έχουμε κάνει δύο φορές συσκέψεις με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Το Ταμείο έχει αναθέσει στη Morgan Stanley την εκπόνηση μελέτης για το πώς μπορεί το κράτος να αξιοποιήσει τα λιμάνια. Από ό,τι ενημερώθηκα αρμοδίως η μελέτη θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Μετά θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα.

Η μελέτη θα έχει διάφορα σενάρια και επ’ αυτής της μελέτης θα πρέπει να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Είμαστε υπέρ των παραχωρήσεων στα λιμάνια και όχι υπέρ της ιδιωτικοποίησής τους. Είναι ευρωπαϊκός τρόπος που προβλέπει παραχωρήσεις και όχι ιδιωτικοποιήσεις».

Μοιράσου το άρθρο!