Πολιτική

14/01/2012 - 16:22

Ο Αγώνας της Λήμνου συνεχίζεται - Δεν πρόκειται να καμφθεί από «πειρατικές» συμπεριφορές και συμπαιγνίες

yle="text-align:justify;">Σήμερα, Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012, οι Λημνιοί συνεχίζοντας τον αγώνα τους, για καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας.

Ο Λιμενάρχης Μύρινας ανεύθυνα, τυχοδιωκτικά και κατά παράβαση κάθε έννοιας καθήκοντος, αδιαφορώντας για τον δίκαιο αγώνα της Λήμνου, «παραπλάνησε» τις τοπικές αρχές και τον συγκεντρωμένο λημνιακό λαό, επιτρέποντας «σιωπηλά», αλλά συνειδητά στο πλοίο «Aqua Maria» να προσεγγίσει την παλιά προβλήτα της Μύρινας.

Χωρίς να τηρηθεί κανένας κανόνας ασφαλείας, τόσο για το ίδιο το πλοίο, ιδίως όμως για τους επιβάτες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν από τον καταπέλτη, χωρίς το πλοίο να έχει αγκυροβολήσει και χωρίς να έχει δέσει κάβους.

Η συνεχιζόμενη αδιαφορία των ιθυνόντων για τις συνθήκες ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας και η τουλάχιστον προκλητική αδιαφορία για τους κανόνες ασφάλειας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καταγγέλλουμε την  παράνομη, παράτυπη και προκλητική συμπεριφορά των λιμενικών αρχών της Λήμνου. Ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Χρήστο Παπουτσή, την άμεση παρέμβαση και τον καταλογισμό ευθυνών σε όποιους έχουν παραβεί το καθήκον τους.

Ο Δήμαρχος Λήμνου, κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής, υπέβαλλε ήδη μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Μυτιλήνης και Καβάλας ζητώντας την άμεση διερεύνηση του περιστατικού.

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται. Δεν πρόκειται να καμφθεί από «πειρατικές» συμπεριφορές και συμπαιγνίες.

Ας αναλάβουν, όλοι τις ευθύνες τους.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Λήμνου

Μοιράσου το άρθρο!