Πολιτική

23/04/2015 - 06:56

"Ο 'Αλλος Δρόμος": Κανένα πρόβλημα με τα διαθέσιμα του Δήμου

Τ

οποθέτηση στη χθεσινή συζήτηση του ΔΣ Λεσβου για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων

Σύμφωνα και με την τοποθέτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου με την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων, ο Δημος Λεσβου δεν έχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα διαθεσιμα του βρίσκονται στο ΤΠΔ και παρά την οποια τρομολαγνεία των δηλώσεων " ο Δημος δεν θα μπορει να πληρώσει", " "οι εργαζόμενοι θα μείνουν απλήρωτοι".
Όμως δεν ξεχνούμε την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έναντι της αυτοδιοίκησης που:
• έκοβαν συνεχώς χρηματοδότηση και προσωπικό από την Αυτοδιοίκηση, για να εξοικονομήσουν πόρους τους οποίους έριχναν διαρκώς στην ικανοποίηση των δανειστών, δηλαδή “σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο”.
• υπονόμευαν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, η οποία υπήρξε συνεχής και αποτέλεσε συνειδητή πολιτική επιλογή και όχι ανάγκη, όπως εν προκειμένω.
• Εισήγαγαν το μνημονιακό Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και μάλιστα κατ' απόλυτη παρέκκλιση από την προϋπόθεση επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης που τάσσει το Σύνταγμα.
Πως και δεν ήρθε κανένα ψήφισμα απο την ΚΕΔΕ και τις παρατάξεις του ΔΣ Λεσβου που ψηφίζουν υπέρ αντίστοιχων του προτεινόμενου ψηφίσματος της ΚΕΔΕ (Λαϊκή Συσπείρωση, Αδέσμευτος Συνδυασμός), για όλα τα παραπάνω, το προηγούμενο χρονικό διάστημα;

Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδας» και ως προς στην ουσια της θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
1. Εμεις δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, αν αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης εντάσσεται στο πλαίσιο της μη υποχώρησης απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τους «δανειστές» και τους λεγόμενους «θεσμούς», όπου με εργαλείο την πιστωτική ασφυξία, προσπαθούν να σύρουν τη χώρα μας σε άνευ όρων υποχωρήσεις και στην υπογραφεί νέου μνημονίου και
2. Τα αποθεματικά αυτά αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, παρά μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και για την κανονική πληρωμή των μισθών και των συντάξεων.
Μοναδική απάντηση στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των διεθνών τοκογλύφων και της ΕΕ είναι να μην υπάρξει καμιά υποχώρηση και η κυβέρνηση να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει ο ελληνικός λαός, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να στηριχτεί στη δύναμη και την αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα, προχωρώντας, αν χρειαστεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια, προτάσσοντας πρώτα τις ανάγκες του λαού και όχι των δανειστών και των τοκογλύφων.
Στηρίζουμε την πολιτική διαπραγμάτευση και τις κόκκινες γραμμές απέναντι στους δανειστές.
- Όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων
- Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις
- Όχι αύξηση της φορολογίας των πολιτών μέσω ΦΠΑ
- Όχι στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου
Στο παραπάνω πλαίσιο καταθέσαμε αντίστοιχο ψήφισμα, το οποίο και συμπτυχθηκε με αντίστοιχη πρόταση της δημοτικής αρχης για να καταλήξουμε σε ενιαίο ψήφισμα του ΔΣ Λεσβου, το οποίο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

 

Δημοτική παράταξη Λέσβου "ο Άλλος Δρόμος"

Μοιράσου το άρθρο!