Πολιτική

21/05/2014 - 07:06

«ο Άλλος Δρόμος»: Συνεχίζουμε το χρέος μας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Είμαστε πολύ περήφανοι για όλους όσους έδωσαν τον αγώνα μαζί μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους 7567 δημότες της Λέσβου, που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια ανατροπής ενός κατεστημένου δεκάδων χρόνων. Στα μάτια τους είδαμε την ελπίδα να γεννιέται και αυτό δεν πρέπει να χαθεί. Έχουμε χρέος να το συνεχίσουμε, χρέος σε αυτούς τους ανθρώπους που διεκδίκησαν με όλες τους τις δυνάμεις ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τις ζωές μας. Έχουμε χρέος και σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν άλλα τις επόμενες μέρες κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, να μείνουν χωρίς ρεύμα και νερό, έχουμε χρέος στη νέα γενιά που χωρίς δουλειά σκέφτεται τη μετανάστευση, κλεισμένη στο καβούκι της, νιώθοντας την απαξίωση από παλαιοκομματικές πρακτικές που ενδιαφέρονται μόνο για τη συντήρηση των προνομίων πολιτευτών και παραγοντίσκων.

Ο αγώνας συνεχίζεται πλέον και στο  δημοτικό συμβούλιο, που θα αναδεικνύουμε κάθε πρόβλημα σε κάθε γωνία της Λέσβου. Σε όλα τα χωριά, οι άνθρωποι του Άλλου Δρόμου θα καταγράφουν τα τοπικά ζητήματα, θα σταθούν δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Άλλου Δρόμου, θα φέρνουν τα αντίστοιχα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και θα σταθούν απέναντι στη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων που οι ντόπιοι εκφραστές τους θα φέρουν τους επόμενους μήνες προς επικύρωση και εφαρμογή.

Μαθαίνουμε απ τα λάθη μας, αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα άλλα ταυτόχρονα και σε πείσμα όλων αυτών που θα μας ήθελαν "διαφορετικούς", λιγότερο ριζοσπαστικούς, έτοιμους για συνδιαλλαγή με το κατεστημένο, ψεύτικους με τον κόσμο, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή, τον αγώνα για την πραγματική ενότητα της αριστεράς, του κόσμου που πραγματικά υποφέρει σήμερα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη τοπική διαφθορά και διαπλοκή, τον αγώνα γιατί τολμάμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον τώρα και όχι σε ένα ουτοπικό αύριο. Και σε αυτούς που μας λοιδόρησαν δημόσια και υπόγεια, που εκφόβισαν και κορόιδεψαν, το μήνυμα πέρασε. Το κατεστημένο ταρακουνήθηκε αλλά άντεξε ενεργοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Τώρα όμως ξέρει. Είμαστε απέναντι του πιο δυνατοί από χθες, πιο έτοιμοι για το αύριο.

Όσον αφορά για τους συνδυασμούς που πέρασαν στον β γύρο των δημοτικών εκλογών εμείς θεωρούμε πως τόσο ο κ.Ξύδας όσο και ο κ.Γαληνός αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο κ.Ξύδας αποτελεί το φερέφωνο της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στον τόπο μας. Ο δε κ. Γαληνός, ο οποίος είναι γνήσιος εκφραστής εδώ και χρόνια του δεξιού κατεστημένου στο νησί μας, κουβαλά μαζί του τα στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής Βουνάτσου, που ψήφισαν και εφάρμοσαν κατά γράμμα στο δημοτικό συμβούλιο την καταστροφική πολιτική της Τρόικας. Η Δημοτική Κίνηση «ο Άλλος Δρόμος» πιστή στο πρόγραμμα και στις αρχές μας δεν στηρίζει κανένα από τα δυο συνεταιράκια της ίδιας καταστροφικής πολιτικής.

 

Από την Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης «ο Άλλος Δρόμος»

Μοιράσου το άρθρο!