Πολιτική

24/03/2011 - 15:57

O Αντιδήμαρχος Γέρας Θεμιστοκλής Αθανάσης στο "Βήμα της Γέρας|

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συντοπίτες της Δημοτικής Ενότητας Γέρας, πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από τότε που ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτριος Βουνάτσος, μου έκανε τη μεγάλη τιμή και μου ανέθεσε την Αντιδημαρχία της Δημοτικής Ενότητας Γέρας.

Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί σας, μέσω της δικής μας Γεραγώτικης Εφημερίδας το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΑΣ», όχι γιατί δεν το ήθελα, αλλά γιατί δεν είχα το χρόνο και παρακάτω δικαιολογώ τους λόγους αυτής της καθυστέρησης.

▪ Όπως θα θυμάστε, στις αρχές Ιανουαρίου 2011, μόλις αναλάβαμε, σημειώθηκε στη Γέρα πολύ έντονη βροχόπτωση και ειδικά στην περιοχή του Περάματος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το χωριό και να γίνουν μεγάλες ζημιές στην αγροτική οδοποιία όλης της Γέρας. Πρωταρχικό, λοιπόν, αλλά και αυτονόητο, μέλημα ήταν η παροχή βοήθειας προς το Πέραμα, με καθαρισμό φρεατίων, γεφυριών, δρόμων κλπ., που ήταν σε άθλια κατάσταση. Με τη βοήθεια, λοιπόν, του Προέδρου, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στο χωριό και η βατότητα των δρόμων και διορθώθηκαν οι προκληθείσες ζημιές, σε ικανοποιητικό βαθμό. ▪ Στη συνέχεια, επείγουσα ήταν η ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών στους αγροτικούς δρόμους των χωριών μας και σε αυτό το θέμα με τη συνεργασία όλων των Προέδρων και μελών των Τοπικών Συμβουλίων φέραμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση. ▪ Η καθαριότητα ήταν ένα πρόβλημα που δεν επιδεχόταν καθυστέρησης και αναβολής. Έπρεπε και εδώ, από όλους μας, να διατεθεί αρκετός χρόνος, για την επίλυση όσων προβλημάτων προέκυπταν. Βέβαια, σε αυτό το σημείο, ας μου επιτραπεί να απευθύνω μία έκκληση προς όλους τους συμπατριώτες μας. Είναι ανάγκη να προσπαθήσουμε και να βοηθήσουμε όλοι, όσο μπορούμε, ώστε να διατηρήσουμε τα χωριά μας καθαρά, όμορφα και νοικοκυρεμένα.

▪ Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από Σκόπελο, Μεσαγρό και Παλαιόκηπο στο Γυμνάσιο και Λύκειο Γέρας μάς απασχόλησε για αρκετό χρονικό διάστημα. Ευτυχώς, με την παραχώρηση ενός οδηγού -και μάλιστα Γεραγώτη- από την Καλλονή λύθηκε και αυτό το πρόβλημα. Η ανάληψη των καθηκόντων του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Γέρας γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της νέας αρχιτεκτονικής, την οποία υπηρετεί το πρόγραμμα «Καλλικράτης», αλλά και την οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία, σαφέστατα, επηρεάζει και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέσα σε αυτό το δυσμενές και αντίξοο κλίμα, θα προσπαθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις, να επιλύω τα όποια προβλήματα της καθημερινότητας, που έχουν σχέση με την καθαριότητα-ύδρευση–αποχέτευση, την κατάσταση του οδικού δικτύου και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μας. Επίσης, το γραφείο μου είναι ανοιχτό στον κάθε πολίτη, για οποιοδήποτε νόμιμο αίτημά του. Είμαι σίγουρος ότι η θητεία μας, με την άψογη συνεργασία και στήριξη του Προσωπικού της Δημοτικής Ενότητας Γέρας, πού ήδη μου έχει δοθεί, απλόχερα, από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων μου, θα είναι επιτυχής και αντάξια των προσδοκιών όλων των Δημοτών μας. Είναι χρέος όλων μας να υπηρετήσουμε το Νέο Καλλικρατικό Δήμο, με σύνεση, εργατικότητα, ταπεινότητα, αξιοπρέπεια, προπαντός διαφάνεια και χωρίς πολιτικές αντιπαραθέσεις, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του Δημάρχου μας Δημητρίου Βουνάτσου. Ο Τόπος μας διακρίνεται για την πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα, που έχουν αναπτύξει οι Σύλλογοι της περιοχής μας, τους οποίους θα πρέπει να συνδράμουμε όλοι μας. Επίσης, τα παλιά ιστορικά μνημεία, τα οποία διαθέτει, πρέπει να τα διαφυλάξουμε και να τα αναδείξουμε. Τα, πράγματι, μεγάλα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, όπως ο βιολογικός, η πλατεία Παπάδου, ο πεζόδρομος της Ευρειακής, πρέπει να συνεχιστούν και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες και αυτή τη στιγμή προχωρούν, σε ικανοποιητικό βαθμό, τα έργα. Θα δώσουμε, λοιπόν, τη μάχη και θα κερδίσουμε τον πόλεμο, για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, γιατί όπως λέει και ο ποιητής μας, «Στρατιώτη αν θες τη μάχη να κερδίσεις τον πολίτη σου πρέπει να αγαπήσεις κι όποιος στον όρκο του αυτό δεν κάνει Στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει» Ευχαριστώ την εφημερίδα το «Βήμα της Γέρας» για τη φιλοξενία της.

Με εκτίμηση ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γέρας Αθανάσης Θεμιστοκλής Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γέρας Θεμιστοκλής Αθανάσης στο «Β.τ.Γ»

Μοιράσου το άρθρο!