Πολιτική

12/04/2011 - 14:09

O B. Τεντόμας για την αδυναμία πληρωμής των συνεργατών του "Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών"

κ. Α. Γιακαλή, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

κ. Η. Βερβέρη, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου

Θα σας είναι γνωστό ένα από τα προβλήματα – εκκρεμότητες που έχουν σχέση με την ΑΕΝΑΛ , αναφορικά με την αδυναμία πληρωμής των συνεργατών του προγράμματος «Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών» (ΚΥΕ), του οποίου δικαιούχος και φορέας υλοποίησης ήταν -μέσω της ΑΕΝΑΛ- η Ν. Α. Λέσβου, της οποίας συνέχεια είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κατανοούμε ότι υπάρχει δυσκολία ενασχόλησης και επίλυσης ενός επί μέρους θέματος που έχει σχέση με το πολυδαίδαλο πρόβλημα της ΑΕΝΑΛ (και του LESVOS Shop). Δυστυχώς είναι πολλά τα «θύματα» αυτής της αποτυχημένης προσπάθειας της απελθούσας νομαρχιακής αρχής Λέσβου.

Η ιδιομορφία όμως της συγκεκριμένης υπόθεσης, που έχει να κάνει με τους τρεις απλήρωτους για δύο χρόνια συνεργάτες του ΚΥΕ, είναι ότι οι δικαιολογημένα απαιτητές από αυτούς αμοιβές (οι οποίες ανέρχονται κατά τους ισχυρισμούς τους γύρω στα 150.000 €) δεν θα πληρωθούν με χρήματα της ΑΕΝΑΛ αλλά από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Και το κυριότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά θα χαθούν, αν δεν λυθούν οι σχετικές εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της ΑΕΝΑΛ μέχρι τέλος Απριλίου, οπότε εξ αντικειμένου, οι ενδιαφερόμενοι θα τα απαιτήσουν και θα τα κερδίσουν μέσω της δικαστικής οδού, επιβαρύνοντας πλέον το ταμείο της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Επομένως, η επίλυση του παραπάνω προβλήματος, πέραν του ότι θα ικανοποιούσε το δίκαιο οικονομικό αίτημα κάποιων συμπολιτών μας σε μια άσχημη οικονομική περίοδο, ταυτόχρονα θα απάλλασσε και την Περιφέρεια από μία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, πέραν των άλλων που έχουν προκύψει και όσων ακόμη προκύψουν μέχρι τη περαίωση του οικονομικού ελέγχου σε ΑΕΝΑΛ και LESVOS Shop.

Με τα παραπάνω δεδομένα θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της ΑΕΝΑΛ (ενδεχομένως με προσωρινή ρύθμιση απαιτήσεων από ΙΚΑ και Δημόσιο), ώστε και να υπάρξει λύση στο πρόβλημα των τριών συμπολιτών μας αλλά και για να μη χαθούν οι σχετικές ευρωπαϊκές πιστώσεις σε βάρος των οικονομικών της Περιφέρειας.

Από πλευράς μας θα στηρίζαμε κάθε σχετική προσπάθεια, εφόσον θα ήταν απαραίτητη κάποια απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.

 

Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

Το θέμα που σας θίγω με αυτή μου την επιστολή είναι φυσικά μια παρωνυχίδα σε σχέση με το πλήθος των προβλημάτων και των εκκρεμοτήτων των ΑΕΝΑΛ- LESVOS Shop, υπογραμμίζει όμως την αναγκαιότητα σύντομης εξέτασης και αντιμετώπισης του όλου προβλήματος, που κατά τη γνώμη μας βραδύνει αδικαιολόγητα.

 

Με τιμή και εκτίμηση

Βασίλης Τεντόμας Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μοιράσου το άρθρο!