Πολιτική

28/05/2012 - 13:47

Ο Δ. Βουνάτσος στα εγκαίνια της πλαζ Τσαμάκια και της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συναντήθηκε στο γραφείο του με αντιπροσωπείες των Συλλόγων Καρκινοπαθών Λέσβου, υπό την κα Μαριάνθη Χατζηκυριάκου και Χίου, υπό τον κ. Δημήτρη Μιωτέρη, με τη συμμετοχή και της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.  Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αναστασίας Αντωνέλλη. Μετά από αναλυτική συζήτηση αποφασίσθηκε και δρομολογήθηκε η συνεργασία των δυο Συλλόγων, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και της Δημοτικής Αρχής και πιο συγκεκριμένα, η ανταλλαγή εμπειριών για την εξυπηρέτηση των οικονομικά ασθενέστερων, κυρίως, καρκινοπαθών, οι οποίοι όταν μεταβαίνουν στην Αθήνα προς θεραπεία, να μπορούν να διαμένουν στο διαμέρισμα που τους διέθεσε ο τ. Δήμος Καρδαμύλων, στον Πειραιά, ώστε να μην πληρώνουν ξενοδοχείο. Και αυτό, μέχρι να μπορέσει ο Δήμος Λέσβου, ένα εκ των τριών διαμερισμάτων σε πολυκατοικία που διαθέτει στην Αθήνα (το μεγαλύτερο) που παραμένει ξενοίκιαστο και βρίσκεται δίπλα σε συγκοινωνιακό κόμβο, διαρρυθμιστεί και προσφέρει την ίδια λειτουργία.

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, ο κ. Βουνάτσος, μαζί με τον ειδικό συνεργάτη του για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Μουτζούρη,  μετέβη στην Επάνω Σκάλα, όπου μέλη εθελοντικών ομάδων, προέβησαν στον καθαρισμό της περιοχής, σε συνέχεια ανάλογων δράσεων και σε άλλες περιοχές της Μυτιλήνης. Για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος συνεχάρη τους εθελοντές για την πλούσια δράση τους.

Αμέσως μετά, παρέστη στα εγκαίνια της πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, στην περιοχή της Αγίας Κυριακής και κήρυξε την έναρξη του 1ου Αγώνα Moto Cross, με συμμετοχές από Λέσβο & Χίο.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Λέσβου, παρουσία των τοπικών αρχών, Αντιδημάρχων, του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρίας Λέσβου Α.Ε., Δημοτικών Συμβούλων, δημοτών και λουομένων, παρέστη στα εγκαίνια λειτουργίας της ριζικά ανακαινισμένης πλαζ «Τσαμάκια», του Δήμου Λέσβου. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., Αριστείδης Ταξείδης, αναφέρθηκε στο κόστος λειτουργίας της πλαζ, στο κόστος ανακαίνισης, στο σχεδιασμό για το επόμενο έτος και ειδικότερα στην ενίσχυση της πλαζ με άμμο και με τεχνικά έργα στον αιγιαλό, για την συγκράτηση της. Ειδικότερα για την τιμή του εισιτηρίου, ο κ. Ταξείδης επεσήμανε ότι το εισιτήριο των 2 Ευρώ, επειδή είχε να αναπροσαρμοσθεί από το έτος 2001 και να καλύψει τις ανάγκες της σημαντικής αναπτυξιακής επένδυσης στην πλαζ, είναι συντριπτικά φθηνότερο από τα ισχύοντα στη Λέσβο, (π.χ. ξενοδοχεία για ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και σ’ όλη την Ελληνική επικράτεια, από αντίστοιχες οργανωμένες πλαζ των Δήμων, όπου η τιμή του εισιτηρίου υπερβαίνει τα 6 Ευρώ).

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, στον χαιρετισμό του επαίνεσε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρίας Λέσβου Α.Ε. για τις σημαντικές αυτές προσπάθειες και γενικότερα για τις δράσεις αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας, προς όφελος των δημοτών και της ποιότητας ζωής τους, όπως π.χ. η επαναλειτουργία των ανεμογεννητριών του Αιολικού Πάρκου στη θέση «Κουτσουμπάρα», ορισμένων Δημοτικών σφαγείων, θερμών πηγών, κάμπινγκ Μήθυμνας κ.λ.π., σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. 

Εξάλλου, το Σάββατο το απόγευμα, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Βατός, παρέστη στην τελετή έναρξης των αγώνων κολύμβησης, που οργάνωσε η Πολιτιστική Αθλητική Ένωση Μυτιλήνης «Αργοναύτες», υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Λέσβου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!