Πολιτική

04/03/2011 - 13:59

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος στη Πέτρα

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011, τον τέως Δήμο Πέτρας και συμμετείχε σε σύσκεψη, την οποία συνεκάλεσε το Τοπικό Σχολικό Συμβούλιο, θεσμός προβλεπόμενος από την εκπαίδευση και τη νομοθεσία, με θέμα τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Πέτρας.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Καλλονής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Γιώργος Σακαλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Βελούτσος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας Κλεάνθης Θεολόγου, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Κοινότητας Πέτρας Αντώνης Τρίχος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέτρας Χρυσούλα Βανικιώτη, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Πέτρας Χρύσα Αθανασιάδου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και μέλη της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πέτρας.

Στη σύσκεψη οι φορείς ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Λέσβου για την ανάγκη τοποθέτησης προκατασκευασμένων αιθουσών ώστε να στεγαστεί το Νηπιαγωγείο και για τον πολεοδομικό περιορισμό που υπάρχει για την τοποθέτησή τους, καθώς ένα μέρος του συγκεκριμένου οικοπέδου που βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα βρίσκεται εκτός ορίων του παραδοσιακού οικισμού της Πέτρας. Επίσης, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την μελέτη του τέως Δήμου Πέτρας σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του Δημοτικού Σχολείου Πέτρας και για την ανάγκη υλοποίησης της μελέτης αυτής.

Αφού αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα, ο κ. Βουνάτσος υποσχέθηκε ότι το θέμα της τοποθέτησης των προκατασκευασμένων αιθουσών για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου θα εξεταστεί από την Πολεοδομία άμεσα ώστε να ξεπεραστούν τα κωλύματα που υπάρχουν με νόμιμο τρόπο. Τέλος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το νεοσύστατο Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης και τη νεοσύστατη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τόνισε ότι οι δύο αυτοί φορείς θα επιληφθούν των παραπάνω θεμάτων.

 

 

Μοιράσου το άρθρο!