Πολιτική

03/06/2013 - 10:58

Ο Δήμαρχος Λέσβου στις εκδηλώσεις της Μάχης Κρήτης και μνήμης Πλωτάρχου Ηλία Καζάκου

Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, το πρωί, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Ηλία Κουνιαρέλλη, παρέστη στις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Λέσβου, με την ευκαιρία της επετείου της Ηρωικής Μάχης της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου, στο Στρατηγείο της 98 Α.Δ.Τ.Ε. και τον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συλλόγου της Αδελφότητας Κρητών Λέσβου, Γεώργιος Κουκάκης. Τέλος, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος, παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στη μνήμη του Πλωτάρχη Λ.Σ., Ηλία Καζάκου, Λιμενάρχη Μυτιλήνης, που εκτελέστηκε το 1942 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την ομιλία του Κεντρικού Λιμενάρχη Μυτιλήνης, Εμμανουήλ Βόμβα και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Πλωτάρχη, Ηλία Καζάκου. Τέλος, επισκέφθηκε την έκθεση αρχειακού φωτογραφικού υλικού, που οργάνωσε στη μνήμη του Πλωτάρχη, Ηλία Καζάκου, ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα».       

Μοιράσου το άρθρο!