Πολιτική

04/09/2012 - 16:53

Ο Δήμαρχος Λέσβου στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων

Ο Δήμαρχος Λέσβου στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, στο κτίριο Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων, στο οποίο συμμετέχουν επιστήμονες από 9 χώρες (Ιαπωνία, Κίνα, Ιράν, Πορτογαλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα), με θέμα την ανάπτυξη Γεωπάρκων και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Στην έναρξη του σεμιναρίου παρέστη και ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος καλωσόρισε τους μετέχοντες και αναφέρθηκε στη διαχρονική ιστορία του νησιού, πολιτική – οικονομική – κοινωνική και στις σημερινές δυνατότητες ανάπτυξης, με αφορμή την αίτηση ένταξης ολόκληρης της Λέσβου, στη διάκριση των Γεωπάρκων της UNESCO. Επίσης, τους προσκάλεσε στο Δημαρχείο, όταν το πρόγραμμα των εργασιών τους το επιτρέψει. 
Ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωγραφίας και Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκο Ζούρο, για τη διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης στη Μυτιλήνη, καθώς και τους αξιολογητές για τη θετική εισήγησή τους, την οποία θα υποβάλλουν στο αρμόδιο Γραφείο Γεωπάρκων της UNESCO, όπως επίσης και για την πρόσκληση του Γάλλου Καθηγητή, Dr. Guy Martini, Διευθυντή του Γεωπάρκου της προστατευόμενης απολιθωματοφόρας περιοχής Reserve Geologique Haute Provence, των Γαλλικών Άλπεων και μέλους του Γραφείου Γεωπάρκων της UNESCO, να επισκεφθεί την Άνοιξη του 2013, την έδρα του Διευθυντηρίου των Γεωπάρκων της Ευρώπης. 
Ο  Dr. Guy Martini, στη διάλεξη που πραγματοποίησε αναφέρθηκε στις βασικές αρχές λειτουργίας των Γεωπάρκων και επεσήμανε τη συμβολή τους στην ολιστική ανάδειξη όλων των στοιχείων της φυσικής και πολιτιστικής παράδοσης, τα οποία συγκροτούν την ταυτότητα των περιοχών που αναγνωρίζονται ως Γεωπάρκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των μετεχόντων στο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων είναι ο Δήμαρχος της πόλης Macedo de Cavaleiros, Beraldino Pinto, της Πορτογαλίας και η υπεύθυνη Τουρισμού της Αυτοδιοικούμενης Κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων, Veronica Montero Herrera, με τους οποίους ο κ. Βουνάτσος είχε ιδιαίτερη συνομιλία σχετικά με τα Αυτοδιοικητικά ζητήματα που τους απασχολούν και αντάλλαξαν απόψεις και ενημέρωση για τα ισχύοντα στη Λέσβο.

Μοιράσου το άρθρο!