Πολιτική

11/03/2013 - 21:24

Ο δήμαρχος Λέσβου στο προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βορείου Αιγαίου με θέμα <<Τοπική Ανάπτυξη και Νησιωτική Πολιτική>>

Ο

Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, το πρωί, παρέστη στο Προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου, παρουσία του Προέδρου του κόμματος, κ. Πάνου Καμμένου και με κεντρικό θέμα: Τοπική Ανάπτυξη και Νησιωτική Πολιτική.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Βουνάτσος καλωσόρισε τον κ. Καμμένο και τους Βουλευτές και λοιπά στελέχη του κόμματος που τον συνόδευαν και αναφέρθηκε στα στρατηγικής σημασίας θέματα για την ανάπτυξη του Νησιού μας, καθώς και στα κατεπείγοντα και ασφυκτικά προβλήματα του Δήμου, τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, όπως π.χ. η οικονομική καχεξία, η δραματική μείωση των υπαλλήλων, που οδηγεί σε βέβαιη παράλυση της διοικητικής λειτουργίας τον διοικητικό μηχανισμό του Δήμου ιδίως με την «διαθεσιμότητα» των 19 υπαλλήλων κυρίως της οικονομικής υπηρεσίας, η τραγική υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας λόγω συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα την πλημμελή προσφορά του έργου συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων στις 73 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, η συρρίκνωση των κρατικών υπηρεσιών και του επέδωσε υπόμνημα, ζητώντας την αποδοχή και τη συμπαράσταση του ιδίου και του κόμματός του, για την επίλυσή τους και κυριότατα, για την κατάργηση του ενός και μόνο Δήμου - Τέρας. Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Καμμένο  για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον του κόμματός του, για την προώθηση στο Κοινοβούλιο και επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας και του έδωσε αναμνηστικά δώρα, υπενθυμίζοντας στους παραβρισκομένους την συνοδοιπορία τους – μαζί με λίγους Βουλευτές των τότε κομμάτων της Βουλής, στα πλαίσια της δραστηριότητας της άτυπης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, στην Κύπρο, στην Ίμβρο, στο Κουρδιστάν, στην εμπόλεμη τότε Σερβία και αλλού.
 

Μοιράσου το άρθρο!