Πολιτική

26/06/2014 - 19:51

Ο Δήμαρχος σε συνάντηση με θέμα: «Δια Βίου Μάθηση και Αναβάθμιση Προσόντων»

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, σήμερα το πρωί, παρέστη στην έναρξη των εργασιών της επιμορφωτικής ενημερωτικής συνάντησης στο πλαίσιο του Προγράμματος: «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ανηλίκων», με θέμα: «Δια Βίου Μάθηση και Αναβάθμιση Προσόντων», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο».
Η Ατζέντα είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία της Διά Βίου Μάθησης για την κοινωνική συνοχή και ακολουθεί τις βασικές κατευθύνσεις της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020. Αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης Ενηλίκων.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, συνεχάρη τους διοργανωτές του εν λόγω συνεδρίου – σεμιναρίου, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα επίκαιρο και πολλαπλά χρήσιμο και ωφέλιμο. Επίσης, αναφέρθηκε και στη σημασία της Δια Βίου Μάθησης, ως μερική βεβαίως, απάντηση στις απαιτήσεις των σύγχρονων καιρών, του παγκοσμιοποιημένου άγριου καπιταλισμού και των μνημονίων εντός των οποίων βρίσκεται καταβυθισμένη η χώρα μας από ετών με αβέβαιη χρονική έξοδο από την πασίγνωστη πολύμορφη αυτή κρίση, αφού προσφέρει κάποιες ευκαιρίες στους καταρτιζόμενους- εκπαιδευόμενους. 
 

Μοιράσου το άρθρο!