Πολιτική

27/08/2012 - 14:39

Ο Δήμος Λέσβου λέει ναι στο κλείσιμο των Δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Λέσβου λέει ναι στο κλείσιμο των Δήμων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έστειλε στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστα Ασκούνη, την παρακάτω επιστολή.
       
  Έχω την τιμή να σας διαβιβάσω  ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου, της Συνεδρίασης της 8ης Αυγούστου 2012, αριθμ. απόφασης 440,  αναφερόμενο στο άλυτο οικονομικό πρόβλημα των Δήμων της Χώρας και την επί θύραις κατάρρευση, και παρακαλώ να συμπεριληφθεί στα πρακτικά του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου, με μοναδικό θέμα το προαναφερόμενο. 
 
                                                                                    Με τιμή
                                                          Ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος
 
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αφού έλαβε υπόψη του:
(α).-τις διατάξεις του άρθρου 67  του νόμου 3852/2010 
(β).-την σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτριος Βουνάτσος ,με τις συμπληρώσεις που έγιναν.
 
Αποφασίζει   ομόφωνα
Υιοθετεί το παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑ σχετικά με τις ενέργειες της  ΚΕΔΕ ,λόγω των νέων περικοπών της Κυβέρνησης στους πόρους της Τοπ. Αυτοδιοίκησης:
 
Υιοθετώντας την τελευταία απόφαση της ΚΕΔΕ, και σημειώνοντας ότι επειδή το Διοικητικού Συμβούλιο της γνώριζε το στρατηγικό για την ύπαρξη και λειτουργία των ΟΤΑ, δραματικό, οικονομικό αδιέξοδο, μπορούσε με δυναμικές εκδηλώσεις διαφόρων μορφών, από την συγκρότηση της, μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 16ης Νοεμβρίου 2010, από τις οποίες προέκυψε, μετά την ισχύ του νόμου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, αγωνιζόμενη ,να είχε, ενδεχομένως ,προλάβει τις σημερινές τραγικές καταστάσεις, εξουσιοδοτεί τους τέσσερις εκπροσώπους του Δήμου Λέσβου που μετέχουν στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, να ψηφίσουν το Κλείσιμο των Δημαρχειών της Επικράτειας, και την αναστολή της λειτουργίας τους, στην έκτακτη συνεδρίαση των μελών του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ,  την 30η Αυγούστου 2012, στην Αθήνα, ως μοναδική δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος τούτου, εξαιτίας των γνωστών Μνημονίων και των εκβιασμών της «ΤΡΟΪΚΑ» ,καταγγέλοντας την Κυβερνητική πολιτική και κινητοποιώντας τους Κοινωνικούς φορείς του Δήμου μας, σ΄ότι  μας αφορά, τους Βουλευτές του Νομού, τον συμπατριώτη μας, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, και προ παντός ,τους συμπολίτες μας, ζητώντας ακόμα μια φορά ΚΑΙ  την αναθεώρηση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, επί τη βάσει της γνωστής πρότασης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης  ,(ΙΤΑ), και την κατάργηση του ενός Δήμου –Τέρατος της Λέσβου.
Τέλος, το Κράτος, να απαλλάξει τους Δήμους ,αναλαμβάνοντας το ίδιο όλες τις δικές του αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, τις οποίες ΚΑΙ να εκτελεί με τις δικές του αποκεντρωμένες υπηρεσίες, τις οποίες μέχρι σήμερα έχει αναθέσει στους αυτοδιοικητικούς Οργανισμούς, που μόνο ανείπωτη φθορά προσπορίζουν σε μας, όπως π.χ. προνοιακά επιδόματα, μισθώσεις πάσης φύσεως εκπαιδευτηρίων, πληρωμές μεταφοράς μαθητών κλπ.
Και ο Δήμαρχος να καταθέσει το παρόν ψήφισμα στο Προεδρείο του εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο ,να αποσταλεί στον κ, Πρωθυπουργό, στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών ,στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών , στους Βουλευτές του Νομού Λέσβου στο Προεδρείο της Βουλής, στους Αρχηγούς Κομμάτων και στον Τύπο. 

Μοιράσου το άρθρο!