Πολιτική

06/02/2012 - 12:59

Ο εκτελεστής του σκύλου στο Μανταμάδο απόλαυσε το καφέ του στην πλατεία του χωριού και ψευδώς διαδίδει ότι τον έδειραν

yle="text-align:justify;">Με το που έληξε το χρονικό περιθώριο του αυτόφωρου ο 59χρονος άνδρας, ο οποίος εκτέλεσε το πρωί της περασμένης Πέμπτης με καραμπίνα έναν σκύλο στην είσοδο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μανταμάδο Μυτιλήνης, άρχισε να κόβει βόλτες.

Σήμερα κατέβηκε στην πλατεία του χωριού, είπε στο www.zoosos.gr o πατήρ   Χρήστος, και αφού στάθμευσε το αυτοκίνητο του ήπιε το καφεδάκι απέναντι από τον κλειστό αστυνομικό τμήμα Μανταμάδου, επιδεικνύοντας το θράσος και την ξιπασιά του. Όμως ο νταής δεν σταμάτησε εκεί, χρησιμοποιώντας ακόμα και το παιδί του και τους φίλους τους διασπείρει φήμες, ότι ο παπάς της μονής έβαλε να τον δείρουν! Μάλιστα στο Facebook ήδη κυκλοφορεί ότι «βρήκανε τον δράστη και τώρα είναι με σπασμένα μούτρα και τα δύο χέρια στον γύψο ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ».  Το μήνυμα που διοχετεύεται στο Διαδίκτυο ότι ο δράστης έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από εξαγριωμένους πολίτες, διαψεύδεται πλήρως από τον πατήρ Χρήστο.

Πρέπει να τονίσουμε, ότι αυτοδικία ακόμα και όταν συμβαίνει είναι καταδικαστέα – αφού επί της ουσίας εξομοιώνει θύτη και θύμα. Ο 59χρονος άνδρας – που προσπάθησε να επιτεθεί και στον π. Χρήστο, ιερέα της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών, επειδή διαμαρτυρήθηκε για την εκτέλεση του σκύλου και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν επειδή επενέβη ο Μισαήλ Φαρσακόπουλος που ήταν παρών – είναι προφανώς επικίνδυνο άτομο και για την τοπική κοινωνία, αφού με νταηλίκι αντιμετωπίζει καθετί και αποδείχτηκε, ότι πυροβολεί για πλάκα, ό,τι τον ενοχλήσει…

 

Σήμερα πήγαν τη δικογραφία στν Εισαγγελέα και διατάχθηκε προανάκριση και κατάσχεση του όπλου και της άδειας οπλοφορίας του κυνηγού-δράστη. Όπως μας ενημέρωσαν οι αστυνομικοί, θα οριστεί τακτική δικάσιμος και σαφώς ο δράστης θα οδηγηθεί σε δίκη για την πράξη του. Αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη ... ο δράστης γλύτωσε το αυτόφωρο και θα κυκλοφορεί ελεύθερος!!!

Άλλωστε μόλις χθες στο περίβολο του μοναστηριού έπεσαν φόλες. Ο ιερέας κατάφερε να σώσει τα μεγαλόσωμα σκυλιά όμως το ένα κουτάβι το βρήκε νεκρό δίπλα από το σπιτάκι του. Το σώμα του ζώου εστάλη για να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να αποδειχτεί τι δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε. Προφανώς ο δράστης φαίνεται διατεθειμένος να δώσει συνέχεια στο έγκλημα του. Μάλιστα βάζει συντοπίτες τους, κτηνοτρόφους και άλλους να τηλεφωνούν στον ιερέα και να διαμαρτύρονται, επειδή τον κατηγόρησε για τις εγκληματικές του πράξεις.

Προφανώς έχουμε χάσει το μέτρο! Θα πρέπει ο 59χρονος να γνωρίζει, ότι όσο νταηλίκι και να πουλήσει, για το έγκλημα του θα δικαστεί και θα καταδικαστεί με έναν νόμο, που προβλέπει ποινές πολύ μεγαλύτερες από αυτές, που ίσχυαν μέχρι σήμερα… Μέχρι τότε εμείς θα παρακολουθούμε την υπόθεση και θα περιμένουμε να τον δούμε στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Μπορεί να θεωρεί, ότι σε μια κλειστή κοινωνία έχει κάποιους με το μέρος του, όμως το έγκλημα που διέπραξε έχει γίνει γνωστό εντός και εκτός Ελλάδος και δυσφημεί για άλλη μια φορά την χώρα και το συγκεκριμένο νησί.

 

Μοιράσου το άρθρο!