Πολιτική

27/04/2019 - 06:11

Ο Γ. Παληός δεν είναι μόνος - Ομόφωνα ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου

Δελτίο Τύπου της “Λαϊκής Συσπείρωσης” - Ομόφωνο ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για του πλειστηριασμούς

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 24 Απριλίου καταδικάζονται  οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς της πρώτης και δεύτερης κατοικίας.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με αφορμή την υπόθεση του συμπολίτη μας, του οποίου απειλείται το σπίτι με πλειστηριασμό, από Τράπεζα και είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία και αντίθεση του σχετικά με το θέμα  πλειστηριασμού της  πρώτης και δεύτερης κατοικίας. 


Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:
“Θεωρούμε ανεπίτρεπτο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που δημιουργήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας  και των μνημονίων, να τεθούν σε πλειστηριασμό πρώτες κατοικίες και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε πολίτες, θύματα αυτής της κατάστασης που αποδεδειγμένα  αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
. Η αδυναμία αυτή εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με κατασχέσεις ή απειλές κατασχέσεων.
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης και των τραπεζών περί "μπαταχτσήδων" ή "στρατηγικών κακοπληρωτών", στοχεύουν στο μεγάλο μέρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Οι απλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες, αλλά "τσακίστηκαν" από την κρίση, την ανεργία, τα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φοροληστεία.

Οι πραγματικοί "μπαταχτσήδες", που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο "κόκκινων" δανείων και των χρεών προς το δημόσιο, μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο. 

Αντί για μέτρα προστασίας των πολιτών που αδυνατούν λόγω κρίσης να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, προωθείται μια πολιτική αυστηροποίησης του αντιλαϊκού νομοθετικού πλαισίου..

Ο Γ. Παληός δεν είναι μόνος! Είναι όλοι εμείς! Σήμερα ο Γιάννης, αύριο εκατοντάδες χιλιάδες  άλλοι, όπως προϋπολογίζονται οι πλειστηριασμοί για το επόμενο διάστημα!

Απαιτούμε :
Να μη βγει σε πλειστηρισμό το σπίτι του Γιάννη Παληού.
Κούρεµα των δανείων στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνεια µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταίας καταβληθείσας δόσης
Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καμία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων. Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο!