Πολιτική

24/05/2024 - 15:10

O "γαλάζιος" Ταξιάρχης Βέρρος...

ΔΕΗ

Φέτος το νησί μας θα έχει τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες που είχε ποτέ...

Κι αυτό το οφείλει στο Δήμο Δυτικής Λέσβου και στον Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο που κατόρθωσε να  εντάξει επιπλέον 6 παραλίες. Συνολικά λοιπόν φέτος η Λέσβος έχει 29 Γαλάζιες Σημαίες (δείτε εδώ) εκ των οποίων οι 17 στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

 

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρει:

"Όταν ξεκινήσαμε πριν 4,5 χρόνια, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είχε 8 Γαλάζιες σημαίες. Μετά πήγαμε στις 11.Σήμερα φτάσαμε αισίως στις 17. Οι έξι (6) νέες που πήραμε φέτος είναι στο Σίγρι, στο Ταβάρι, στον Γαβαθά, στα Τσόνια, στο Καλό Λιμάνι και στο Βαθύ Κριτήρι (Αποθήκα)."

 

 Η ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Με έξι (6) επιπλέον βραβευμένες ακτές με το σύμβολο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» βγαίνει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, μετά τη σημερινή ετήσια αναγγελία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε φέτος στην ακτή Ανάσταση της Καλαμάτας. Οι έξι νέες ακτές που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι εκείνες στο Σίγρι, στο Βαθύ Κριτήρι, στο Γαβαθά, στο Ταβάρι, στα Τσόνια και στο Καλό Λιμάνι και ανεβάζουν το σύνολο στις ακτές όπου κυματίζει η Γαλάζια Σημαία στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, στις (17).

Να σημειωθεί ότι με ενέργειες της δημοτικής αρχής από το 2019 έως σήμερα, η Δυτική Λέσβος ανέκτησε όπου είχε χαθεί ή προσέθεσε εκ του μηδενός το σύμβολο ποιότητας της «Γαλάζιας Σημαίας» σε εννέα συνολικά παραλίες.  

Η Απόφαση να διεκδικηθεί η ένταξη στο πρόγραμμα των έξι νέων ακτών είχε ληφθεί ήδη από την περσινή αναγγελία των βραβευμένων ακτών και υλοποιήθηκε φέτος. 

 

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ασανούλα Γιαννή Κοκκινέλλη δήλωσε:

«Είναι μία συστηματική δουλειά που ξεκινήσαμε από τις αρχές της προηγούμενης θητείας μας και κάθε χρόνο αυτή επιβραβεύεται από το εν λόγω πρόγραμμα. Το δύσκολο πάντα για τους Δήμους είναι να καταφέρουν να διατηρήσουν το σύμβολο ποιότητας από χρόνο σε χρόνο. Εμείς όμως, όχι μόνο καταφέραμε να διατηρήσουμε τις Γαλάζιες Σημαίες μας αλλά και να τις αυξήσουμε προοδευτικά, φτάνοντας φέτος τις 17, συμβάλλοντας με ιδία μέσα για επιπλέον μετρήσεις στα νερά για να εξασφαλίσουμε την ένταξή μας στο πρόγραμμα. Όπως έχω τονίσει βέβαια και στο παρελθόν, η διατήρηση της Γαλάζιας Σημαίας και ο σεβασμός γενικά σε όλες τις παραλίες μας δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου, αλλά όλων μας που οφείλουμε να τις προστατεύουμε».

Οι 17 Γαλάζιες Σημαίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Άναξος

Βατερά

Εφταλού-Άγιοι Ανάργυροι

Κάγια

Μόλυβος

Νυφίδα

Πέτρα

Σκ. Ερεσού

Σκ. Καλλονής

Σκ. Πολιχνίτου

Μεντούσι Παρακοίλων

Ταβάρι

Σίγρι

Βαθύ Κριτήρι

Γαβαθάς

Τσόνια

Καλό Λιμάνι

Μοιράσου το άρθρο!