Πολιτική

14/03/2011 - 16:23

Ο Γιακαλής στη Χίο για "Υγεία και Λαθρομετανάστες"

«Συμβολή των Υπηρεσιών Υγείας στην Τουριστική Ανάπτυξη και τις Επιπτώσεις από τη Λαθρομετανάστευση».

Στη Χίο μίλησε την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μαρτίου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής, στη διημερίδα των Διοικητών Νοσοκομείων Νήσων Αιγαίου που διοργάνωσε το «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου και 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου με θέμα «Πολιτική Υγείας στα Νησιά του Αιγαίου -  Προβλήματα και Προοπτικές».

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιακαλής μίλησε την πρώτη ημέρα της διημερίδας στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας Βορείου Αιγαίου, για τη «Συμβολή των Υπηρεσιών Υγείας στην Τουριστική Ανάπτυξη και τις Επιπτώσεις από τη Λαθρομετανάστευση».

 

Ο κ. Γιακαλής στην ομιλία του για το θέμα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως Τουρισμό Υγείας, με την ευρεία έννοια του όρου, εννοούμε τη συμμετοχή τουριστών σε προγράμματα ιδιωτικής ιατρικής φροντίδας ή σε προγράμματα που σχετίζονται με την υγεία και την υγιεινή, σε συμφέρουσες τιμές και σε συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία. Πρόκειται για μορφή τουρισμού που μπορεί να αναπτύσσεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και σχετίζεται με το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς κ.ά., να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε τουριστικούς προορισμούς που επιθυμούν. Στο Βόρειο Αιγαίο χρειαζόμαστε νέες ποιοτικές μορφές τουρισμού οι οποίες θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, θα προσθέτουν συνέργειες και θα λειτουργούν πολλαπλασιαστικά  στην τοπική οικονομία. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο τουριστικού προϊόντος που θα αναδεικνύει τα τοπικά πλεονεκτήματα σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας και ζωής (εμπόριο, υγεία, υπηρεσίες εστίασης γαστρονομία, τοπικός τρόπος ζωής κ.λ.π.) μεγιστοποιώντας τα οφέλη από την ύπαρξη όλων των υποδομών που έχουμε στα νησιά μας».

 

Μετά το τέλος της διημερίδας ο κ. Γιακαλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές καταθέτοντας απόψεις για κρίσιμα ζητήματα στον τομέα της Υγείας στο Βόρειο Αιγαίο. Τέτοιες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις πράγματι αναδεικνύουν το έργο των Νοσοκομείων του Αιγαίου που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες σε σχέση με τα νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας.».

 

Μοιράσου το άρθρο!