Πολιτική

22/09/2020 - 11:00

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο Δημοτικό Σχολείο Θερμής: Στηρίζουμε έμπρακτα ένα δημόσιο σχολείο που μας κάνει περήφανους

Το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς στη Λέσβο, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή, κ. Βάλεση, τους εκπαιδευτικούς, καθώς και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων του σχολείου.

 

Με την επίσκεψή του στο σχολείο της Θερμής, ο Γιάννης Μπουρνούς εκπλήρωσε την υπόσχεσή του προς τον Διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων, παραδίδοντάς δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ως δωρεά στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

 

"Στις αρχές του καλοκαιριού  έλαβα επιστολή από τον Διευθυντή του σχολείου, που απευθυνόταν στους Βουλευτές και σε άλλους φορείς του νησιού και ζητούσε την ενίσχυση του εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου με νέους υπολογιστές.

 

Χωρίς δεύτερη σκέψη, ανταποκρίθηκα στην έκκληση του κ. Βάλεση και σήμερα, πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, επισκεφθήκαμε με τους συνεργάτες μου το σχολείο, προκειμένου να παραδώσουμε δύο υπολογιστές που αγοράστηκαν ειδικά γι αυτό το σκοπό.

 

Το Δημοτικό Σχολείο της Θερμής έχει αποσπάσει πανελλήνια λογοτεχνικά βραβεία, διακρίνεται για τον οικολογικό του χαρακτήρα, μελετά με θαυμαστό τρόπο την ιστορία του νησιού μας και προάγει με μεγάλη επιτυχία την τοπική γαστρονομία και την υγιεινή διατροφή των μαθητών με σχετικά προγράμματα. 

  

Δεν θα μπορούσα λοιπόν να κάνω αλλιώς, αφού το σχολείο αυτό αποτελεί ζωντανή απόδειξη, ότι το δημόσιο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί του, οι γονείς και οι μαθητές, μπορούν να λειτουργήσουν σε υψηλότατο επίπεδο, αρκεί να υπάρχει θέληση, δημιουργικότητα, μεράκι, συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και προπαντός συνεχής διεκδίκηση της απαραίτητης στήριξης από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές της Θερμής, που, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους με τις πολύμορφες δραστηριότητες και τις συνεχείς πανελλήνιες διακρίσεις τους.

 

Αυτή την αλλόκοτη σχολική χρονιά, που σκιάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο και μέτρο πρόληψης. Καλώ λοιπόν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, γιατί, με το κράτος απόν, το μόνο που μας απομένει είναι η μεταξύ μας αλληλεγγύη. 

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Λέσβου, της Λήμνου και του Άη Στράτη", δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς.

 

Μοιράσου το άρθρο!