Πολιτική

13/09/2015 - 19:20

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Μυτιλήνη - Κεντρική προεκλογική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ

Τ

η Τετάρτη 16.9 2015 επισκέπτεται τη Λέσβο ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ κ. Γιωργος Κατρούγκαλος, συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής :
12 :15 Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Δήμο Λέσβου
13:30 Συνέντευξη τύπου στο bar του ξενοδοχείου Λέσβιο
19:30 Ομιλία σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Πλατεία Σαπφούς
 
----------------------
 
 
Υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ : Στην Ερεσό και το Μεσότοπο για τη κτηνοτροφία, σε Σκαμιά και Κλειού για το προσφυγικό.
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους υποψήφιους Βουλευτές του κόμματος Γιώργο Πάλλη και Νίκο Μαραγκό επισκέφθηκε προχτές την Ερεσό και τον Μεσότοπο και συζήτησαν με τους κατοίκους τους και ιδιαίτερα με τους κτηνοτρόφους, τα ζητήματα της κτηνοτροφίας. Μετά την επίσκεψη σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν  τα εξής:
«Οι πολιτικές που ακολούθησε το παλιό πολιτικό σύστημα με την κατασπατάληση των Ευρωπαϊκών πόρων για τη διανομή ψευτικών επιδοτήσεων, ψεύτικων προγραμμάτων, ψεύτικων επενδύσεων και την  καλλιέργεια πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων  κατέστρεψαν τον αγροτικό τομέα, διέλυσαν την ύπαιθρο και  έβαλαν θηλιά στους  μικρομεσαίους αγρότες. 
Αυτοί που μιλούν για το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης εφαρμόζοντας παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές μας οδηγούνε στο  παρελθόν μετατρέποντας  τη χώρα σε τριτοκοσμικό κράτος
Στις ερχόμενες εκλογές οι  μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να διαλέξουν με ποιους μαζί, θα παλέψουν στη διαπραγμάτευση που θα κρίνει την τύχη τους. Μ’ αυτούς που υπέγραφαν αδιάβαστα ότι τους έδινε ο Σόιμπλε, ή με αυτούς που αγωνίστηκαν μέχρι τέλους για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία; Μ’  αυτούς που ψήφισαν την φορολόγηση των επιδοτήσεών τους από το πρώτο ευρώ, ή με το ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε αφορολόγητο ύψους 12.000 Ευρώ στις επιδοτήσεις; Ως  αυριανή Κυβέρνηση είμαστε υποχρεωμένοι να απαλύνουμε  τις δυσμενείς συνέπειες στον αγροτικό κόσμο και να θέσουμε σε νέες βάσεις την αγροτική παραγωγή. Θ’ αγωνιστούμε να αμβλύνουμε την φορολογική επιβάρυνση που προβλέπει η συμφωνία με παρεμβάσεις για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και την εφαρμογή ισοδυνάμων για  την δίκαιη κατανομή των βαρών, με παράλληλη προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα»
Χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης και Βασιλική Ανδρεαδέλλη επισκέφθηκαν τα χωριά Κλειού, Σκαμιά, Λεπέτυμνο και Άργενο όπου συζήτησαν με τους κατοίκους τους, το θέμα των προσφύγων. ΟΙ υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν κριτική στην λαθεμένη πολιτική του Σαμαρά και της Ν.Δ. οι οποίοι αντί να αξιοποιήσουν τους ευρωπαϊκούς πόρους για την δημιουργία υποδομών και  ανοιχτών κέντρων προσωρινής ολιγοήμερης διαμονής των προσφύγων και μεταναστών, έχτιζαν φυλακές και ύψωναν φράχτες μετατρέποντας την χώρα σε φυλακή – φρούριο της Ε.Ε. Σήμερα όλοι πια έχουν καταλάβει ότι αυτή η πολιτική της Ν.Δ. είναι αδιέξοδη και ότι πρέπει αντί να πνίγουμε κυνηγημένους ανθρώπους να τηρούμε τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία προσφύγων πολέμου.

Το Σαββάτο 12/9 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με το Γιώργο Πάλλη, επισκέφτηκε την αγορά της Ερμού στη Μυτιλήνη

Μοιράσου το άρθρο!